Yellowstone NP

Geplaatst op

Na anderhalve dag door Yellowstone te hebben rond gereden kunnen we zeggen dat dit natuurpark op veel vlakken kan tippen aan Kruger en op sommige vlakken zelfs Kruger kan overtreffen.

We hebben het genoegen gehad om de bizons van heel heel dichtbij te mogen bekijken. Ze zaten nagenoeg in de auto te gluren. Deze beesten zijn een stuk groter dan onze koeien thuis, en ook heel erg onvoorspelbaar, er worden jaarlijks een aantal bezoekers aangevallen door bizons. Dus even de auto uit kan niet als het beest binnen 25 meter afstand is, want voordat je het weet lig je op zijn horens. Maar damm wat zijn ze imposant! Bruin groot en heel veel haar!

Verder hebben we een aantal kuddes Elks gezien, ze lijken op een eland maar ook op een hert alleen dan groter net als alles in dit land. Maar de juiste benaming is ons niet bekend.

Een eland is een moose hier (welke we nog niet gezien hebben) en een hert is hier een deer (en daar hebben we meerdere soorten van gezien).

Vandaag heb ik een coyote gespot die op jacht was. En gelukkig heb ik dit ook kunnen filmen.
Het aantal dieren die je hier ziet zijn dan wel minder dan in Afrika maar het landschap maakt dat meer dan goed.
Zo hebben we hier rond gereden met 0,6 graden en met 16 graden in een paar uur tijd verschil. En zaten we vandaag in een lange hagelbui en gisteren reden we nog door een sneeuwbui heen. Ook hebben we uiteraard regen en zonneschijn gehad. Bijna alle seizoenen in 2 dagen tijd.

Gisteren heeft Bianca een stip gezien in een weide. Met onze verrekijker leek het in eerste instantie op een wolf, maar dat bleek een moeder grizzly beer met 3 jongen te zijn.

Het was dan wel ver weg maar het was toch echt een grizzly. Onze dag kon niet meer stuk.

Net voor deze spot werden wij gespot door een otter met zijn vriendjes. Wat zijn dat grappige beestjes zeg. Heel speels en super nieuwsgierig.

Direct na de spot van de beren kwamen we een flinke verzameling mensen tegen op een parkeerplaats. Nou wat doe je dan als toerist dan ga je erbij staan kijken om te achterhalen war er te zien is.
Een meneer was zo vriendelijk om ons een kijkje door zijn telescoop te gunnen. Wat we toen zagen was een wolf! Hij of zij was alleen en heel ver weg maar het was wel een wolf! Echt heel erg gaaf!

Vandaag hebben we de noordelijke loop genomen met daaraan vast geplakt de zuidelijke route. Zelf vinden we de noordelijke route mooier, het is afwisselender m.b.t. het landschap en de vergezichten. Maar de zuidelijke route heeft meer geisers. Eigenlijk is het park zo divers dat je niet genoeg hebt aan deze tijd die wij hier zaten om alles te zien. Zo hebben we bijvoorbeeld geen tot weinig wandelroutes genomen. En er zijn veel wandroutes hier in het park ook voldoende kampeerplekken trouwens maar dat laten we wel aan een ander over, dat kamperen.

We hebben vandaag de dag afgesloten door naar Old Faithful (de meest bekeken geiser in het park) te gaan kijken om te zien hoe hoog die wel niet komt. Best hoog! Hij heet Old Faithful omdat hij bijna stipt om de 90 minuten afgaat.

Morgen gaan we weer via het park naar ons volgende verblijf toe naast Yellowstone doen we ook Grand Teton NP aan.

Tot snel.

yellow_1_600 yellow_2_600 yellow_4_600 yellow_5_600 yellow_6_600 yellow_7_600 yellow_8_600 yellow_9_600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *