Washington citytripping

Geplaatst op

De nacht is kort en slapeloos als we vroeg in de ochtend ons ontbijt naar binnen werken zodat we zo snel mogelijk naar onze trein toe kunnen. Na een korte wandeling naar de Metro is het een half uurtje op het station wachten voor onze trein naar Washington DC, de stad waar de president gevestigd is en de stad waar de musea gratis zijn. Bovendien is Washington prima beloopbaar, naar het schijnt maar na 1,5 dag de stad door te zijn gelopen is het toch een beste opgave en is de Metro absoluut een welkome afwisseling.

De eerste dag zijn we rond 12:00 met de benen wagen op weg naar het Capitol, deze must see is op slechts 15-20 minuten lopen van ons hotel verwijderd en leek ons daarom wel een goed startpunt. Vanaf het Capitol lopen we via Indepence Ave The Mall langs, tot we halverwege zijn bij het Museum of National History. Ook wel bekend als het Smithsonian Museum en voor ons een herkenbaar gebouw gezien de Film “Night at the Museum”. Maar daar gaan we morgen pas naar toe.

Eerst lopen rond het Capitol en nemen daar de foto’s die je zovaak ziet online, maar goed we zijn natuurlijk ook toeristen dus wij gaan ook voor deze foto’s. Je kunt hier binnen kijken maar dat doen we maar niet, we blijven buiten rondlopen.

Daarna lopen we langs de Botanische tuin van Washington, en aangezien de entree gratis is gaan we daar even een kijkje nemen. Het is er niet echt groot dus we zijn snel klaar maar het geeft ons i.i.g. wel een beeld van wat er hier voor een Botanische tuin door gaat.

Het eerste museum waar we een kijkje nemen is het Museum of the American Indian, hier eten we een Taco en drinken we wat. Het is buiten 30 graden dus drinken is meer dan welkom. Het museum zelf is voor ons niet zo heel erg boeiend. We gaan dan ook weer snel op weg naar de volgende stop.

Het tweede museum wat we aandoen is het Air & Space Museum, en de naam zegt het al, hier staan de vliegtuigen en raketten. Erg leuk om te zien, zeker het vliegtuig van de gebroeders Wright en het vliegtuig van Amilia Earhart.

Voordat we hier weg zijn is het alweer 5 uur en dus tijd na deze lange dag voor een hapje en een drankje. We lopen langzaam richting Chinatown voor de toegangspoort en vervolgens onze stads wandeling door het Hard Rock Café voor een Burger en een Sandwich met een cocktail en een biertje. En voordat je het weet is het 21:00 en konden we eindelijk inchecken bij ons hotel.

De volgende dag, stappen we wederom vroeg op, er is geen ontbijt bij het hotel dus we kunnen gelijk op weg gaan naar… Rara,… Natuurlijk het Witte huis! We komen aangelopen en wat zien we tot onze verbazing? Nee niet de president maar wel dat het hek waar je normaal langs kunt lopen is afgezet omdat deze vernieuwd, lees verhoogd wordt. Dit zal vast te maken hebben met de president die er nu zit en graag grote muren en hekken maakt. Dus dat wordt omlopen opzoek naar het iconische beeld van het Witte Huis. En gelukkig vinden we deze locatie. Het is hier niet zo druk dus wel kunnen hier best wel een leuke foto maken en vooral laten maken 😊.

Vanuit het Witte Huis gaan we verder naar het Lincoln Memorial, het gebouw waar de oud president Lincoln op een grote stenen stoel zit. En uitkijkt op een enorme vijver. Het blijkt een beste wandeling te zijn en dat met temperaturen van ruim 30 graden is het toch wel even afzien. Gelukkig kunnen we hier even bijkomen in de koelte van het gebouw voordat we doorlopen langs het National World War II Memorial naar het Washington Monument.

Na al zo’n 3 uur te hebben gelopen in de warmte beginnen onze voeten na alle voorgaande wandelingen (Boston, Philadelphia) toch wat te protesteren. Maar helaas we hebben iig nog 2 tot 4 items wat we willen afstrepen.

De eerst volgende halte is het museum of American History en in alle eerlijkheid, deze kan je wel overslaan. We lopen dan al weer gauw door naar het museum of National History en die spreekt ons meer aan. Hier gaan we dan ook elke ruimte door. En we nemen ook de tuin even mee. En wanneer we klaar zijn is het ook al 5 uur. Dan is het tijd voor een ijsje en bedenken of we de laatste 2 stops gaan redden…

We gaan er gewoon voor, we willen Arlington en het Pentagon nog even bekijken, dus pakken we de Metro, want lopen is dit echt niet te doen. Met een minuut of 10 komen we bij Arlington aan, en zoeken we het graf van president Kennedy op. Eigenlijk zou dit niet nodig zijn, want de bewegwijzering is hier wel in orde. Het aantal graven van gesneuvelde soldaten die hier liggen is indrukwekkend te noemen. De rijen gaan maar door en door.

De laatste stop: Het Pentagon, dit gebouw is simpelweg te groot om naast te fotograferen, hiervoor moet je de lucht in gaan. Want onszelf voor een bakstenen muur fotograferen kan ook ergens anders wel. Dus Bianca spreekt een militair aan en deze vriendelijk man geeft ons de tip om te gaan eten bij het DoubleTree Hilton hotel met het roterende dakterras. Dit gaan we dan ook doen en de beste man had gelijk 😊 het uitzicht over de stad en het Pentagon is fantastisch. En het eten was ook erg goed, althans de kreeftbroodjes waren fantastisch en de soep was goed.

Morgen gaat onze reis verder op weg naar Miami. Wederom vroeg op want het vliegtuig vertrekt om 8 uur in de ochtend.

2 reacties op “Washington citytripping&rdquo

  1. Wat een vol programma hebben jullie jezelf opgelegd zeg! Petje af. Leuk verslag en mooie beelden. Het weer is daar beter dan hier. Het is jullie gegund. Veel plezier verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *