Philadelphia dag 1 & 2

Geplaatst op

Na een lange treinreis van Boston naar Philadelphia komen we rond 14:00 aan op South Station. En dan begint de zoektocht pas echt, want hoe komen we nu bij ons hotel aan? Nemen we een taxi die onwaarschijnlijk duur zijn? Pakken we een bus zoals is voorgesteld door enkele mensen? Nemen we een Uber/Lyft wat een goedkoper alternatief is voor de taxi maar qua tijd niet veel wint? Of pakken we toch zoals we al jaren doen een metro? Lastig hoor.

Het is de metro geworden, de verbinding die we moeten nemen is namelijk de snelste verbinding behalve dat we daarna wel een stukje moeten lopen, maar na uren stil te hebben gezeten is dat wel een welkom vooruitzicht. Dus enkele minuten later komen we boven de grond bij 2th street en zien we ons hotel aan de andere kant van de snelweg liggen, hmm hoe komen we nu aan de andere kant? De wandeling is niet meer dan 10 minuten en prima te doen.

Het hotel Holiday Inn Express Penn’s Landing, is in alles prima voor elkaar, behalve dan de enorme tering herrie van de snelweg wat letterlijk dag en nacht doorgaat. Het is zelfs zo erg qua geluid dat we een noise cancelling apparaat hebben moeten halen bij de receptie. En het is toch wel bijzonder te noemen dat een receptie van een hotel dat in huis heeft. Dit is voor het eerst dat wij dit meemaken, en we reizen toch best wat af.

Daar zijn de Rocky Stairs

Maar goed we gaan maar snel op pad naar het eerste en enigste item van vandaag de befaamde Rocky Stairs. Een echte must om te doen als je in Philadelphia bent. Met de gratis shuttle van het hotel komen we op enkele minuten (15) afstand van de trappen af en lopen we het park door naar ons eind doel, juichen als Rocky :-).

Eenmaal daar proberen we de scene na te doen dus ik ren de trappen meerdere keren op in mijn stad outfit naast alle fitboys and girls die daar hun oefeningen doen. Ziet er natuurlijk niet uit maar ach wat boeit het :-). Het resultaat is leuk genoeg voor ons en we hebben lol met elkaar. Meer hebben we niet nodig.

Daarna wandelen we terug na ons avondeten bij Panda Express, helaas valt deze dit keer tegen (afgelopen jaren was dit altijd heerlijk eten en voor fast food ook nog eens relatief gezond). Dus we eten snel door en wandelen het laatste stuk in het donker terug naar het hotel.

De volgende dag na een onrustige nacht ivm een snelweg en een trein die langs komt, gaan we op pad voor een lange wandeling. De km teller op de fitbit geeft maar liefst 16,6km aan.

De route gaat via Penn’s landing, naar het historische district voor een Häagen-Dazs en een italian shaved ijsje. Deze buurt is een echte oude wijk want veel huizen zijn gerestaureerde huizen uit de tijd van de stichting van de stad zo rond 1770. Heel leuk om door heen te lopen, zeker 4th South Street is een gezellige en levendige omgeving. Hier halen we naast het ijs ook een echte Philly Cheese Steak. Deze laatste is een echte onmogelijkheid om op straat te eten, mijn broek is in ieder geval verpest door de vet-druppels.

Liberty Bell

Daarna is het snel door naar independence hall en alle bezienswaardigheden in de 4 blokken rondom dit gebouw. Waar we overigens ook de Liberty Bell hebben kunnen aanschouwen vanachter het raam vandaan. Puur omdat ik niet naar binnen toe wou en de hele veiligheidschecks wou doen.

Hierna is het door naar de binnen foodmarkt van Reading Terminal Market om een echte verse Donut te halen bij Beiler’s Doughnuts. Deze nemen we vervolgens weer mee naar het Love plein waar we relaxed even de voetjes omhoog gooien en de verse doughnuts te verslinden. Daarna is het nog even wat kleine stops afwerken en we hebben voor ons gevoel het meeste wat we maar konden doen uit deze ander halve dag gehaald wat er maar mogelijk was. Morgen vertrekt de trein verder naar Washington.

2 reacties op “Philadelphia dag 1 & 2&rdquo

  1. Wat weer een bijzonder verslag, met de gebruikelijke ijsjes en donuts, maar ook bijzondere locaties. Veel voor mij niet als zodanig bekend, maar leuk dat jullie je to do lijstje aardig hebben kunnen afwerken. Op naar de volgende uitdaging. Goede reis verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *