Waikiki

Geplaatst op

waikiki_2_600

Oeps een foutje van onze kant we zijn niet in Honolulu maar in Waikiki. 🙂

Nou de eerste dagen zijn niet geheel vlekkeloos verlopen.

We zijn bestolen op het tropische strand van onze credit card, Maico’s telefoon, pinpas en rijbewijs, onze reisboeken (hmm wat is hier nu eigenlijk allemaal te doen? we’re lost in paradise), pet, jurkje, rugtas, leesboeken, dollars enz. enz. enz.

Tja we hadden ook wel erg veel mee maar goed we wilden ook maar even kwartiertje het water in en daarna een auto huren en hielden het ook goed in de gaten (niet goed genoeg blijkbaar of de dief was snel of wij sloom van de zon hoe je het ook bekijkt het was een erge domper want zonder creditcard en rijbewijs geen auto hier en zonder telefoon geen foto’s op deze site o.a.) Oh en dat jurkje… ja je moet toch kleding aan:-)

Nou na veel rond gezworven te hebben (we hebben ons ingeleefd in de zwerver die onze spullen gejat heeft en zijn op advies van sommige locals in de vuilnisbakken gaan zoeken naar onze tas, we werden erg raar aangekeken door de vrolijke niet bestolen toeristen trouwens) zijn we toch nog leuke dingen gaan doen.
Dus wij naar het regenwoud gegaan om daar maar even een frisse natte neus te halen onder een waterval. Voordat je daar aan komt ben je wel lek gestoken met muggen die je meer jeuk geven dan thuis maar he gelukkig is het geen malaria….
:-0  Hadden we maar onze Nederlandstalig reisboek nog gehad met tips….

De volgende dag zijn we vroeg op gestaan om te gaan snorkelen in Hanauma Bay in de regen 🙂 (ofzo, alle woorden lijken hier op elkaar 🙂 ) waar het zou stikken van de schildpadden uiteraard geen 1 gezien maar wel een leuke dag gehad daar voor die paar uurtjes.
De zelfde avond hebben we nog een Luau gehad (dat betekend groot feest of te wel vreten en zuipen, en hula-dansers om naar te kijken). Dat was heel erg leuk aan het strand bij zonsondergang!

Vandaag de ene laatste dag, hebben we het voor mekaar gekregen dat een verhuur maatschappij ons toch een auto verhuurde met een geldborg en het aantonen van de politie aangifte ipv de creditcard (wat geen enkele andere maatschappij hier doet, dit land is creditcard minded).
Wij het eiland rond, eerst naar Pearl Harbor dat is wel indrukwekkend en interessant om te zien. al valt er weinig te zien behalve dan de boot die gezonken is de USS Arizona (he door die staat hebben wij ook nog doorheen gereden) Daarna gelijk door want het eiland is groot (dachten wij) we hebben wat mooie vergezichten bekeken en hebben nog een aparte lokale “beroemde” zanger ontmoet die het nodig vond voor ons te zingen. (ik zing beter onder de douche, dus we hadden een behoorlijke kwelling)

Daarna zijn we de tour gaan vervolgen om mooie grote golven te zien die wel mee vielen van dicht bij.
(een golf slagbad is heftiger, blijkbaar was het een rustige dag)
Toen nog een ijsje gehaald van een bekende ijscoman hier (dat was erg chemisch dus die ligt in het gras, wat nu waarschijnlijk blauw is) En dan zijn we alweer in het internetcafé beland om jullie dit te schrijven want het eiland bleek toch een aardig stukje kleiner, de huurauto is zo’n 12 uur vroeger ingeleverd als gepland 🙂

Wij gaan even een hapje eten en dan winkelen, tot snel en tot horens/ nou ja dan over de computer wel te verstaan (mobielloos hier).

De americanas

Esther

17 september 2007

Wat een pech zeg!!! Klote!
Maar voor de rest wel een grappig verhaal 🙂 Goeie reis terug morgen!!

Nathalie

17 september 2007

Balen joh, ik hoorde het al van pap en mam. Gelukkig hebben jullie de paspoorten nog en kunnen jullie in ieder geval naar huis. Wordt ook wel weer tijd, vinden jullie niet. Wij hier een beetje hard werken en jullie aan de andere kant van de oceaan lekker vakantie vieren. Binnenkort gauw afspreken, kunnen we alle vakantiefoto’s bekijken. Ciao

marinus en willie

18 september 2007

leuk dat jullie toch nog een auto hebben kunnen huren.nog veel plezier de laatste dagen en goede reis terug.
groeten uit Hattem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *