Victoria dag 1

Geplaatst op

Gisteren en vanmorgen hadden we wat internet problemen daarom vandaag twee berichten. Vanmorgen was het niet haasten maar redelijk rustig opstaan en de spullen inpakken om uit te checken voor onze tocht naar Victoria op Vancouver Eiland. Nog snel even het ontbijt meepakken voor de rit naar Tsawwassen om daar de ferrie te nemen naar Swartz bay op Vancouver Island. Het was een korte rit en een redelijk korte overtocht. Deze overtocht is bijzonder mooi om te doen. Het deed ons herinneren aan onze vakantie in Noord Amerika van een aantal jaren terug. Toen waren vanuit Seattle naar Friday Harbour gevaren. 

Victoria en de walvissen

Om 14:30 komen we aan bij het hotel midden in de stad op 5 minuten lopen van de haven. Na een vriendelijk ontvangst en de nodige informatie ingewonnen te hebben zijn we snel de haven in gelopen om daar nog een Zodiac boottocht te boeken. Dit doen we omdat we graag weer Orka’s willen zien. En Dat is gelukt, het was niet zo dichtbij als toen via Friday Harbour maar de tocht zelf was nat en flink onstuimig echt iets voor wie de adrenaline opzoekt.

Je knalt met 50 km in een rubberboot over de oceaan. Het maakt niet uit waar je vandaan komt maar dat vind ik best snel aanvoelen 🙂 .

We mochten niet dichterbij komen dan 100 meter en daarom is het lastig om in een super onstabiele boot een scherpe foto te nemen. Het is toch nog gelukt om er 1 of 2 te schieten. We hebben een groep van 5 Orca’s voor een 40 tal minuten gevolgd en we hebben er met volle teugen van genoten. De boottocht heeft mij toch wat afgemat merk ik nu tijdens het schrijven van dit bericht :-).

Ik kan alleen zeggen Fantastisch!

3 reacties op “Victoria dag 1&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *