Vancouver

Geplaatst op

Nadat we gisterenmiddag aangekomen zijn in Vancouver en de eerste indrukken hebben mogen proeven was het vandaag tijd voor een rustige start. Het is immers regenachtig, dus veel zullen we niet zien, behalve vanuit de auto. Dus na een druk ontbijt in een kleine ontbijtzaal hebben we de eerste uren rustig aangedaan op de hotelkamer.Toen het eenmaal droog was zijn we de auto ingestapt om een rondje door de stad te maken. Vancouver is een levendige stad met vele winkels en gezelligheid. Een keerzijde aan dit verhaal is dat we ook veel verslaafden zien rondlopen, hangen of liggen in de portieken. Best zielig want het zijn niet alleen ouderen maar ook veel jongeren die verslaafd zijn aan de drugs en alcohol.

Het rondje door de stad hebben we vervolgens vervolgd door naar Capilano Suspension Bridge te gaan. Dit is een park met een 400 feet lange en 200 feet hoge hangbrug. De grootste attractie in het park. Ik vond het een behoorlijke bewegelijke en Bianca werd er zelfs een beetje misselijk van. Haar hoogtevrees helpt hier uiteraard helemaal niet bij, het versterkt de hoogtevrees alleen maar. Maar het is wel dapper van haar dat ze deze oversteek aandurfde.

Ik vond het wandelpad door het regenwoud ook wel erg mooi en indrukwekkend de grote hoge bomen zijn heel erg indrukwekkend om te aanschouwen! Helaas hebben we geen dieren gezien, daarvoor was het park te vol met schoolkinderen en andere toeristen naast ons. Overigens zitten we er natuurlijk niet op te wachten om een beer op de brug tegen te komen 🙂 . We hebben ons ook maar even gewaagd aan een Cliffwalk dit is een pad wat langs de rotswand loopt met adembenemende uitzichten op de valleivloer en het regenwoud en de waterval.

Na een goede 2 uur daar geweest te zijn vonden we het tijd om verder te gaan naar Mount Grouse om te zien of het de moeite waard is om naar de top te gaan met een kabelbaan voor een briljant uitzicht over Vancouver. Dit uitzicht hebben we maar voor lief moeten nemen want de berg was gehuld in mist/ wolken waardoor de kabelbaan maar tot de eerste stop ging (waar we ook nog de volle prijs voor moesten betalen, dit terwijl de kabelbaan maar tot de helft komt). Van de grond af gezien was het eerste platform ook verstopt in de wolken. Dus we hebben het geld maar in onze zak gehouden voor een ander moment.

Op de weg terug naar de stad (de berg af) komen we nog langs Cleveland Dam waar we even naar het stromende water en het stuwmeer hebben gekeken. Erg rustgevend.

De volgende “stop” was Gastown om hier vanuit de auto naar de stoomklok te kijken, het is niet heel erg boeiend om te zien maar volgens de boekjes moeten we daar geweest zijn. Ik vond het niet de moeite waard om te stoppen. Ook Chinatown was niet de moeite. Afsluitend wou ik nog één foto nemen van de skyline, en ik dacht dit duurt maar eventjes. Klik en klaar laat maar zeggen. Maar het koste uiteindelijk een volledig uur. Wat natuurlijk niet fijn is voor als je aan het wachten bent.

Morgen is het tijd om de Ferry te nemen naar Vancouver Eiland. We zijn reuze benieuwd naar wat deze stop ons gaat brengen.

4 reacties op “Vancouver&rdquo

  1. Jammer van de regen en de bewolking, maar toch weer een mooie dag geweest zo te zien. De bewolking geeft wel kracht aan de foto’s. De verstilling in de laatste foto is erg mooi geworden (al kost het dan een uurtje).

  2. Fijn dat alles goed gaat tot nu toe en weer mooie plaatjes.
    Wens jullie goeie reis verder en nog vele mooie tripjes.

  3. wat hebben jullie weer een mooie reis zeg wat is canada mooi jullie zien mooie dingen
    en erg mooie foto,s is weer genieten met jullie foto,s en met de mooie verhalen er bij
    jullie zijn er druk mee zeg geniet maar weer de groetjes herman en joke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.