Vancouver Island, Vicoria

Geplaatst op

Na de leuke rit met de Zodiac gisteravond op zoek naar Orka’s en de wandeling door China Town waar we hieronder nog iets meer over vertellen, vielen we als een blok in slaap. Het was maar net gelukt een artikeltje te plaatsen, dus hier alsnog wat extra foto/video materiaal van de leuke excursie:

Daarna zijn we dus ook nog wezen kijken in China Town. Wij hebben normaal niet zoveel met china Town (slaan het vaak over), maar het schijnt dat deze in Victoria de oudste nog steeds staande China Town van Noord-Amerika is (die in San Francisco is ouder, maar die is ooit afgebrand en herbouwd). Daarnaast heeft China Town hier een steegje waarvan ze zeggen dat het, het smalste steegje in Noord-Amerika of Canada ofzo is.

Het steegje is inderdaad vrij smal, zeker voor Amerikaanse maatstaven, maar wij hebben menig net zo smal of smaller steegje in Nederland of elders in Europa. Toch is het, zeker nu het avond was, een sfeervol verlicht steegje wat best een leuk plaatje op levert. Ook de poort van China Town en de hoofdstraat zijn sfeervol verlicht met lampionnen. Best geinig even doorheen te lopen.

Zipline

Vandaag zijn we op tijd vertrokken op weg naar onze gisteravond geboekte zipline adventure tour. Dit is op ca. een half uur van Victoria. Je hebt hier 8 ziplines van verschillende hoogten en lengten waardoor je met best wat snelheid boven de boomtoppen vliegt in een bos waar herten, cougars en zwarte beren kunnen voorkomen. Aangezien je merendeel aan het lopen of ziplinen bent was het op zich wel zo veilig dat we alleen maar twee hertjes hebben gezien tijdens de offroad rit naar het eerste platform. Maico vond het gelijk ontzettend gaaf om met een rotgang op grote hoogte door de bossen te vliegen en nam dan ook allerlei poses aan terwijl hij schreeuwend van vreugde alle hertjes weg joeg: whoeeeehoeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!.

Bianca met haar hoogtevrees moest eerst even een drempel over om met trillende elastieken benen en daardoor gevoel van evenwichtsverlies (de mensen met hoogtevrees herkennen dit gevoel vast wel) op het randje te stappen en dan de diepte in te stappen, maar ook dat is gelukt en uiteindelijk vond ook zij het erg leuk. Dat moest ook wel, want als je eenmaal de sprong in het diepe had genomen bij de eerste zipline, was er geen weg meer terug (alleen bij de eerste en laatste boom is een trap naar beneden). We waren gelukkig met een klein groepje van 5 en 2 gidsen, want de groep na ons was een groep van 10 met 2 gidsen (die starten pas nadat wij het bos weer uit gaan, dus we hadden het goed getroffen en hadden de zipline en het bos voor ons 5en. Wij hebben rustig kunnen genieten van de tour. De gidsen deden het ook leuk met veel humor dus het was een tof en gezellig begin van de dag. Ook was het eindelijk weer droog en zonnig weer geworden vandaag.

De lunch 🙂

Daarna zijn we weer even de binnenstad en haven van Victoria doorgelopen voor een Beavertail met maple spread en een enoooooooorm schepijs(je) na als lunch 🙂 (we know, erg ongezond….)

Tuinieren

Eind van de middag zijn we met de auto naar de Butchard Gardens gegaan op aanraden van zowel vrienden, een collega en Helen. 3x aangeraden dus die moesten we dan natuurlijk zeker bezoeken. De tuinen waren inderdaad erg mooi en vooral de sunken garden vonden wij mooi.

Rond 8 uur ’s avonds zijn we weer naar Victoria gegaan om lekker op de kamer te genieten van een verse afhaal wok van de Noodle Box en daarna is Maico nog naar een uitzichtpunt gegaan bij de brug bij het water waar hij aansloot in een rij met lokale fotografen om een leuk plaatje te proberen te schieten. Met sluitertijden van minimaal 28  minuten besloot Bianca in de hotelkamer te blijven om het Just for Laughs comedy festival vanuit Montreal (die waarvan de persconferentie bij ons hotel was in Montréal) op tv te kijken vanuit ons heerlijke kingsize bed. Na een aantal lange sluitertijden kwam Maico zich daarbij voegen om samen de dag lachend af te sluiten. Wederom een geslaagde dag.

2 reacties op “Vancouver Island, Vicoria&rdquo

  1. Schitterende plaatjesen de orka s zag ze zwemmen op het filmpje.En knap van je hoor dat je alles maar doet.
    Mooie romantische tuin schitterend.
    Verder veel plezier en goeie reis.
    Gr Willie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *