Van Elvis naar Voodoo in 3 dagen

Geplaatst op

2 wasberen die naar eten aan het hengelen zijn

Kan er na Tennessee de country muziek plek bij uitstek nog meer muziek in de reis worden opgenomen? Ja zeker Rock & Roll hoort er natuurlijk ook in thuis. En dan de Rock & Roll van de King him self! Memphis de stad van Elvis. Na een best lange rit die niet de inspiratie kon aanwakkeren komen we begin van de middag aan bij ons hotel in Downtown Memphis. 

Nadat we de spullen hebben uitgeladen zijn we direct op weg gegaan om de King te zoeken. Het schijnt dat hij nog aanwezig is in de stad. Dus de eerste plek waar we zijn gaan zoeken was de Elvis Presley Boulevard, en ja hoor. Gevonden, hij heeft het niet echt moeilijk gemaakt hoor :-). Na de tickets hoppen we de bus in om naar het huis te gaan. Best bijzonder ingericht eigenlijk maar het is toch niet echt ons ding denk ik.

Met een jungleroom, een spiegelkamer en een kamer volledige bekleed met gordijnstof.

Vicksburg een tussenstop met een verleden

Hier is een belangrijke veldslag gepleegd in het jaar… tja we vonden het niet zo interessant om dat te onthouden en de plaats zelf is eigenlijk rijp om volledig over te slaan. Alleen de afstand tussen Memphis en New Orleans is te ver om het in 1x te kunnen rijden. Dus een tussenstop is noodzakelijk en dan maar hier.

New Orleans party town met meer onder de kap

We zijn nu twee dagen in New Orleans en gisteren zijn we begonnen om eerst het Franse Kwartier te bekijken. Een grote wijk met veel barretjes en winkels. Erg leuk om door heen te lopen. We zijn zelf niet echt meer van de kroegen dus de barretjes zijn niet echt aan ons besteed maar de sfeer is erg leuk. Na een hapje lokaal voedsel te hebben gegeten Gumbolaya en Poboy. Zijn we naar de Mississippi rivier gelopen om daar de boardwalk te lopen richting Frenchmen een straatje met live music endergelijke. Volgens Trip Advisor een must see. we denken er zelf iets anders over :-). Op de weg terug begon stad meer te leven hoe later het werd op de avond.

Voor de 2de dag hebben we nog snel even een excursie geboekt naar de Bayou om 9:30, dus dat betekend dat we vroeg op moesten. Dus niet te laat naar bed. 🙂

2de dag begon dus met een excursie en die gaf ons wat leuke beelden van wasberen, wilde zwijnen en alligators. Hieronder een kleine weergave.

En als afsluiter nog even langs een plantage gereden waarvan we denken dat die in veel films en series is gebruikt.

4 reacties op “Van Elvis naar Voodoo in 3 dagen&rdquo

  1. Dun hengeltje voor zo’n grote kaaiman. Mooi op tijd ingedrukt. Lijkt wel een circus voorstelling. Niet mijn ding dus. Nog veel plezier en ik hoop dat jullie geen last hebben van het slechte weer dat er aan komt.

  2. zo jullie zijn weer op stap weer een mooie reis aan het maken ? groot gelijk geniet er samen weer van

    groetjes herman en joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *