Knoxville en Nashville

Geplaatst op

Gisteren het eerste deel van onze reis beschreven vandaag deel 2 met daarin de rit Knoxville en Nashville.

Atlanta – Knoxville

Het is een lange route van normaal gesproken een paar uur maar bij ons is dat uiteraard niet mogelijk. Wij reizen graag via een enorme omweg naar onze eind bestemming :-). Het eerste deel ging heel voorspoedig we volgde de hoofdweg nr 23 naar het noorden toe en die bracht ons door de Smokey Mountains. Een berg/heuvellandschap waarbij de bergen letterlijk lijken te roken. Het duurde even voordat we bij de ingang waren, de weg gaat dan van 4 banen naar 2 banen toe. Een goed teken dacht ik zo.

In het park (kwamen we rond 15:00 uur aan) hebben we eerst de klim gemaakt naar het uitzichtpunt van de regio. Met mooi weer kan je er wel 5 staten zien want het uitzichtpunt bevind zich op ruim 6000 foot (1.8km) hoogte. Maar hoe hoger we kwamen hoe meer wij het gevoel kregen naar een Gods Window deel 3 te gaan. Het uitzicht zal vast fantastisch zijn maar we honden hier helaas weinig van zien omdat we in een wolk met regen zaten. En net als met Gods Window Zuid Afrika, blijft het gissen naar hoe mooi het had kunnen zijn.

De 2de detour was een lange we gingen naar Cades Cove een dikke 25 mile heen en terug + een loop van 11 mile. De weg erheen, een mooie bosweg, maar helaas zonder wilde dieren was best lang door de beperkte snelheid. En de dieren die we hoopten te zien waren ook niet aanwezig, hier moesten we nog even op wachten tot de loop.

We hebben wel wat gezien al was het eigenlijk niet de moeite maar goed. Hier komt het indrukwekkende lijstje, gezien het flink regende en dan zijn er toch maar bar weinig dieren te zien.

 • Een grijze vos die snel weer de struikjes in vloog waardoor we een fantastische slechte foto hebben genomen.
 • Hindes en een jong mannetjes hert, leuk maar niet bijzonder. Het leuke was vooral dat de hindes aan het bokken en springen waren waardoor het geheel er erg speels uitzag.
 • Paarden, maar deze waren niet wild en stonden te schuilen (zoals al het wild deed)
 • Eekhoorntje die een paddenstoel aan het eten was
 • Wilde kalkoenen, niet heel bijzonder maar goed zo vaak zien we ze niet in Nederland. En omdat ik daar toch een foto van wou nemen werd een Amerikaan een beetje ongeduldig. Wat resulteerde in de iconische woorden.

Come on man, have you never seen a turkey before?

Eenmaal uit het park en in het stadje Gatlinburg was het alweer 19:30 en de schemering begon nu toch echt plaats te maken voor de avond. Gatlinburg,… wat kan ik er van zeggen? Het is een stadje wat het meeste overeenkomt met Niagra en misschien zelfs wel met Las Vegas als Las Vegas klein en alleen maar uit snoepwinkels zou bestaan. We hebben geprobeerd om hier wat eten te scoren maar of het stonk er of het eten zag er niet lekker uit. Dus er bleef alleen over de straat bekijken met de snoepwinkels. Zonde van de 10 dollar parkeergeld voor een uurtje.

Op weg naar Knoxville reden we over Parkway en daar stonden zeker wel honderden oldtimers te schitteren in de straatlantarenpalen. Het is zo’n happening dat mensen gewoon stoeltjes langs de kant van de weg zetten en de auto’s bekijken terwijl deze in de avond langsrijden. Echt iets voor Freddy! Na een snelle hap bij Panda Express kwamen we om 22:30 in ons hotel aan.

Knoxville – Nashville

Vandaag was er 1 doel voor Bianca de winkel bezoeken van een serie die ze kijkt. Uncommen James zo heet de winkel en ze verkopen er sieraden en meer hoef ik niet te weten 🙂 daar gaan we even kijken en shoppen.

Verder hebben we met de auto meerdere rondjes door de stad gereden. Zo hebben we het stads aanzicht opgezocht door gratis te parkeren bij het Nissan Stadion en naar de waterkant te lopen. En net als in andere reizen werd ook hier gefilmd, voor een serie geen film maar toch best leuk. Na nog wat extra rondjes door de stad zijn we gestrand bij het hotel om vervolgens de shuttelbus van het hotel te nemen de binnenstad in. Parkeren in Nashville downtown is niet te betalen 15 dollar voor het eerste uur. En ik dacht na gisteren hell no dat doen we niet 2 dagen achter elkaar.

Broadway is de straat waar het hier om draait allemaal barretjes met live music en eten. Het zijn maar 3 blokken ofzo en de gemiddelde stapstraat in Nederlandse steden zijn groter maar de barretjes hier zijn daarentegen wel 6x zo groot als een grote bar in Nederland. Kortom dikke pret. Na een hamburger die best lekker was (een zalm hamburger) en een biertje bij de bar van Luke Bryan was het tijd om te gaan. We konden het geweld van al deze muziek niet aan. Dus zodoende ben ik in staat om een bericht te maken op de dag van aankomst 🙂

4 reacties op “Knoxville en Nashville&rdquo

 1. Niet normaal die parkeer prijzen, ik dacht dat Hilversum al duur is,hi hi.
  Mooi foto van binnenstad Nashville.
  Groetjes Marion

 2. €25 voor 8 uur is ook in Nederland niet ongebruikelijk, maar als het ook anders kan is dat natuurlijk beter. Wat het wildlife betreft is het geen Afrika, maar dat het weer er wel weer op lijkt is wel jammer. Veel plezier nog verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *