Laatste dagen vaste land en 7 dagen cruise

Geplaatst op

We gaan naar huis en zitten vast voor de aankomende 10 uur op het vliegveld van Orlando. Onze vlucht naar Detroit gaat pas om 19:00. dus dit is een goede gelegenheid om de afgelopen dagen eens in een lang blog bericht te zetten.

11-09-2018 New Orleans naar Pensacola wederom een dag rijden. Wel hebben we onderweg in Mobile nog een bezoekje gebracht aan een echt oorlogschip de USS Alabama battleship een onderzeeër. Wel indrukwekkend om te zien en zo groot dat je wel een tijdje zoet bent. Ook stonden er nog in een loods diverse vliegtuigen en straaljagers van het leger/de 2e wereld oorlog uitgestald. Verder blijft deze overnachting in Pensacola ons niet echt bij.

12-09-2018 Pensacola naar Tallahassee 4 uur rijden. De hoofdstad van Florida, hier hebben we niets gedaan de stad zelf was niets aan dus we zijn maar wezen shoppen in de mall daar.

13-09-2018 Tallahessee naar Orlando, een echte reisdag vandaag 5 uur rijden. Na informeren voor Universal Studios wilden we nog 1 typisch Amerikaans ding doen op het vaste land en dat is schieten met een echt pistool.

Dat mag hier gewoon. Je kunt gewoon een schietbaan binnenwandelen en een geweer aanwijzen waarmee je wilt schieten. Op verzoek krijg je uiteraard uitleg of wat begeleiding en dan mag je op eigen houtje knallen. Toen we de schietbaan winkel binnen liepen hoorden we vanuit de schietruimte zelf de eerste paar knallen en beseften we dat dat eigenlijk de eerste keer is dat we überhaupt een echt pistool hoorden.

Na het vragen om advies welk pistool we het beste mee konden beginnen gingen we met een revolver van .22mm de schietbaan op om onze eerst schoten te lossen. Wat een ervaring! We vonden het schieten met een .22mm niet heel moeilijk maar de knallen die het gaf op de schietbaan was best oorverdovend. Je moet ook gehoorbeschermers op en een veiligheidsbril voor. Naast ons kwamen een paar jongens knallen met een gigantische ding… pff (shotgun) wat een geluid kwam daarvan af en wat een wind blies er om onze haren zodra hun een schot losten, wat een geweld. De medewerker die ons geholpen had kwam ook nog even een rondje schieten met zijn eigen pistool met een demper.

Hij vroeg of we misschien ook ieders 1x met die van hem wilden schieten. Allebei deden we dat en de terugslag was wat sterker bij deze. Daarna huurden we zelf nog een 9mm geweer, die was nog gewelddadiger en gaf ook meer een terugslag en de lege huls werd tegen het zij muurtje gelanceerd en deze landde soms tegen je zelf aan. We hebben op de schietbaan zeker 100 kogels afgevuurd maar daarna was het voor ons ook wel klaar. Het kostte bij elkaar 90 dollar en was voor de ervaring wel de moeite waard. Een dikke adrenaline kick gaf het!

14-09-2018 Universal Studios dit is een enorm duur park om naar toe te gaan een kaartje voor beide delen van het park kost 178 dollar!!! Maar we zijn echte Hollanders en willen natuurlijk korting. En dat blijkt nagenoeg niet mogelijk tenzij je aan een soort van timeshare programma wilt deelnemen. Dit kost maar 90 minuten (zeggen ze, maar bleek dik 2 uur te zijn) en ze verzorgen het vervoer van het hotel naar timeshare en naar het park toe. Al met al was het een lange dag want we begonnen om half 8 aan de timeshare rit en we waren daar na 10 uur pas weg. Maar we hebben ons wel 190 dollar + parkeerkosten weten te besparen. Is het de moeite waard? Hmm lastig te zeggen.

Het park zelf was enorm heet, echt niet te doen zo warm, de enigste manier om af te koelen was om de attracties in te gaan i.v.m. de airco daar. En om een beker te kopen voor 17 dollar waarmee je onbeperkt (elke 10 minuten) een refill kon doen. Dat deden we dan ook maar en ik geloof dat we wel 8 ijsdrankjes hebben gehad. De attracties waren leuk om te doen, je voelt je weer jong maar sommige attracties deden je toch beseffen dat we bijna 40 zijn. 😊

15-09-2018 de dag dat we aan boord gaan van een groot cruise schip. Van deze dag zelf valt niet veel te vertellen behalve dat het een reisdag is. We moesten een uurtje rijden van Orlando naar Cape Canaveral om hier aan boord te gaan van het schip. We hebben deze dag veel in rijen gestaan om te wachten.

16-09-2018 Een dag op zee op de Carnival Magic. Wat hebben we gedaan vandaag??? Niet veel eerlijk gezegd we hebben genoten van de zon op een ligbedje voor een paar uur, zijn het zwembad in geweest, hebben ons laten informeren door wat mensen over wat er te doen is en vooral het schip verkend en meegedaan aan verschillende lotingen waarbij we uiteraard niets wonnen.

Het schip is immens groot en we kunnen hier gemakkelijk verdwalen wat we dan ook regelmatig doen. Er zijn verschillende theaters een comedy club, restaurants, barretjes, nachtclub, spa, zwembaden, jaccuzi’s, casino’s en winkels hier te vinden. We kwamen zelfs per ongeluk een keer op etage nul uit, wat leek op een ziekenhuis met medisch personeel. Een echte stad op het water dus, deze boot. Het buffet is goed te noemen en het restaurant waar we elke avond eten heeft echt fantastisch lekker eten op de kaart staan, dik genieten hier. Maar vermijd de alcohol want dat is niet te betalen. We hebben nu 4 cocktails gehad en die kosten ons al 42 dollar.

17-09-2018 Dominicaanse Republiek. Dit was onze eerste stop tijdens deze cruise. Hier hebben we geknuffeld en gezwommen met dolfijnen. Een droom van ons sinds onze jeugd. We zijn hiervoor naar Ocean World gegaan een soort van Seaworld of Dolfinarium op de Dominicaanse Republiek. Het was een echt fantastische ervaring. De dolfijnen kwamen helemaal vanzelf naar je toe niets niet geforceerd of wat dan ook. Nee ze wilden juist lekker spelen met ons. We hebben geknuffeld, gedanst en flink wat water in ons gezicht gespat gekregen. Ook zijn we vooruit geduwd door twee dolfijnen als een soort van torpedo door het water heen. En we zijn voort getrokken door twee dolfijnen via hun vinnen. Echt heel erg bijzonder en een fantastische ervaring. En als souvenir een paar flinke blauwe plekken van een dolfijnen staart, maar hoe bont en blauw ook het was de moeite waard 😊

Het park zelf had nog 4 korte showtjes van een kwartier die amusant waren. De Dominicaanse Republiek hebben we verder niet kunnen zien, behalve dan de busrit naar het park toe. Best aardig maar vooral veel huizen die meer op instorten lijken te staan dan dat ze bewoond worden. Maar goed een heel eerlijk vergelijk hebben we niet aangezien we door een sloppenwijk reden naar het park toe.

Deze foto’s zie je in het fotoboek 🙂

18-09-2018 St Thomas op de Virgin Islands (USVI). We kwamen in de ochtend aan op het eiland, we zijn toen gelijk van boord gegaan om downtown even op te snuiven. Dit kon echter maar heel kort want we hadden een excursie gepland “Kajakken, hike en snorkelen van 4 uur in een mangrove baai. Een heerlijke excursie waarbij we boven genoemde activiteiten hebben gedaan. Tijdens het snorkelen hebben we verschillende vissen gezien geen echt bijzondere vissen maar het is altijd bijzonder om een kijkje onder water te nemen. Het eiland waar we naar toe gekajakt hebben heet heremietkrab eiland vanwege de vele vele krabbetjes die hier leven.

19-09-2018 San Juan stad in Puerto Rico. Toen we wakker werden lagen we al in de haven van deze stad te wachten op onze excursie “panorama highlights”. Het was een 2,5 uur durende bus rit door verschillende plekken in Old San Juan en New San Juan. De panoramische uitzichten waren mooi maar niet fantastisch te noemen. We hebben geen spijt van onze trip want zonder waren we niet op een paar plekjes gekomen die we nu wel gezien hebben.

Highlights van deze dag voor ons waren de oude stad met het fort, het strand bezoek in het nieuwe gedeelte van de stad (met het krabbetje dat mooi bleef zitten voor de foto) en het tropische beeld. En uiteraard het winkelen/ verzamelen van de gratis bedeltjes en goodies. En aan het einde hebben we nog een heerlijke milkshake gehaald in de stad: Amaretto & Salty Caramel milkshake en Amaretto & Baileys milkshake.

20-9-2018 Grand Turk eiland. Dit is onze laatste excursie dag van de vakantie. Morgen hebben we een zeedag en dat betekent een dag lang niets doen. Vandaag gaan we er op uit om te snorkelen en te chillen op het witte strand en hopelijk de azuurblauwe wateren. Echt even het ultieme strand vakantie gevoel als je de enorme boot (cruise schip) wat aan de horizon ligt wegdenkt en de vele gasten die op het strand liggen negeert 😊.

21-09-2018 een dag op zee. Vandaag hebben we niet veel gedaan behalve dat alles op een rustig tempo ging. We moesten nog wel even de offboarding procedures doornemen en aan horen maar verder was het zonnen op het achterdek voor ons. En we zijn hier flink van bij gekleurd. Voor de afwisseling hebben we nog een hindernisbaan die beschikbaar was bovenop het schip gedaan. Best een uitdaging voor iemand met hoogtevrees om op 50 meter hoogte toch een skycourse te doen. Maar Bianca deed het 😊.

En als afsluiter nog even op de foto met de Kerstman.

Eén antwoord op “Laatste dagen vaste land en 7 dagen cruise”

  1. jonge lui jullie hebben weer een mooie reis gemaakt daar kunnen jullie weer mooi van na genieten

    groetjes herman en joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *