Townsville naar Mission Beach

Geplaatst op

aud13

Townsville naar Missio Beach (13 september)
Voor vandaag staat er volgens de planning weer 400 km op het programma, maar dit klopt niet, de rechtstreekse afstand tussen Townville en Mission Beach is ongeveer 250 km.

Onderweg zijn we eerst naar een onbekende waterval gereden, hiervoor moesten we door een rivier rijden om er vervolgens achter te komen dat er nog een flinke wandeling in het vooruitzicht lag. Het werd echter zeer bewolked (zware regenbui) waardoor we eieren voor ons geld kozen, we moesten immers nog door de zelfde rivier terug en we hebben geen 4wd auto.
Verderop zouden er meer watervallen komen dus we hadden wat tegoed :).
De volgende waterval is Wallaman Falls(50km van de hoofdweg), dit is de grootste single waterval van Australie met 268 meter hoog en op 524 meter boven zeeniveau. Het uitzicht hier was de rit (die zeker een uur duurde heen en een uur terug) zeker waard, wij vonden het een welkome afwisseling van de mooie stranden hier.
Op weg naar de Bruce highway, kwamen we een camper tegen die het grindpad helaas niet overleefd heeft, de auto lag in puin nadat die over de kop is geslagen. Gelukkig waren alle inzittende ongedeerd en was er verder geen hulp nodig waardoor wij weer op weg konden. Maar het was wel een bewijs dat je moet oppassen bij nat weer.

De volgende waterval was Murray Falls (20km van de hoofdweg) bij deze waterval kon je heel dichtbij komen hier heb ik wat foto’s gemaakt met een lange sluitertijd om zo een dromerige foto te creeeren, ik ben benieuwd naar het resultaat op groot scherm.

De eind bestemming van vandaag hebben we bereikt rond half 4, het is een luxe hotel direct aan het strand met een zwembad direct vanuit onze kamer bereikbaar, het uitzicht is echt onbetaalbaar! Na hier een hapje te hebben gegeten, is het voorbereiden op morgen want dan gaan we naar Port Douglas.

Gr van de aussies.

aud14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *