Mission Beach naar Port Douglas

Geplaatst op

aud15

De route naar Port Douglas is ruim 250 km lang en gaat onder andere door Carns en over de Cook highway.

Er waren vele mogelijkheden om naar Port Douglas te rijden en wij konden maar niet kiezen welke we moesten nemen. Dus zijn we naar een I-site gegaan (een soort van VVV in NL) om advies in te winnen. De mevrouw die ons geholpen had kwam met het advies om toch langs de kust naar boven te rijden en bij een paar plekjes te stoppen.

Dit advies hebben we opgevolgd dus wij onderweg naar boven via de kust. De kustweg bij Mission Beach is erg mooi om te zien want je ziet het tropische woud overgaan in de zee, en dat is bijzonder om te zien, geloof ons maar.

Stop 1 is bij Josephine Falls, dit is een waterval waarbij je kan zwemmen, je moet wel eerst 700 meter lopen maar het is de moeite waard. De tocht gaat door een goed onderhouden geasfalteerd pad omhoog. Aangekomen kan je 3 plekken van de waterval bekijken(boven, midden en onderaan) en onderaan kan je dus ook zwemmen. Hier hebben we genoten van het natuurschoon maar niet gezwommen.

Stop 2 is Belinda Bolders.
De legende is dat de dochter van de stamhoofd is uitgehuwelijkt aan iemand die ze niet leuk vind, de dochter word verliefd op een vreemdeling uit een rivaliserende stam. Dit uiteraard tot grote ongenoegen van de stamleden!
Samen vluchten ze naar de rivier om daar samen te zijn en blijven, echter de stamleden vinden ze. De stam van de jongen zegt dat ze in schaamte zijn vervallen en gaan vertrekken om niet meer terug te keren.
De dochter moet terug naar haar eigen stam om te trouwen met de man van wie ze niet houd.
Uit wanhoop omdat ze haar liefde niet meer terug zou zien is ze in de rivier gesprongen met zoveel geweld dat de Bolders zijn ontstaan.

Een legende is uiteraard een combinatie van waarheid en fictie, aan jou de taak om te bepalen wat waarheid is en fictie :).
Maar goed, de Belinda Bolders is een uitgeslepen rotswand waardoor snel water stroomt, het is er erg gevaarlijk omdat het onvoorspelbaar is(hierdoor zijn er al een aantal mensen omgekomen). Ook hier kan je zwemmen als je wilt in aangegeven plekken en ook hier hebben we dat niet gedaan, we moesten immers nog een stukje rijden en in een natte zwembroek is dat niet fijn.

Onze weg verliep verder zonder problemen naar Cook highway, dit is een tropische route waarbij je een aantal km direct langs het strand rijd en waarbij je echte een bounty uitzicht hebt.

Aangekomen in ons resort hebben we een sleutel gekregen van de villa waar we 2 nachten blijven. Erg luxe allemaal hoor, wel erg genieten!

Voor morgen hebben we een excursie geboekt naar de Great Barrier reef.
Dit lees je in het volgende bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *