Rockhampton naar Townsville

Geplaatst op

aud17

Onderweg naar het tropische Airlie Beach hebben we tijdens de lunch mogen genieten van vogels die zaten te azen op ons fruithapje.

Verder onderweg hebben we nog een grote slang gezien op de vluchtstrook we reden te hard om te zien of deze slang dood of levend was maar plat was die in iedergeval niet :).
Een korte tussenstop in Cape Hillsborough, trakteerde ons op een verlaten strand met schitterende uitzichten, zo was er een Turtle Lookout van boven de berg kon je perfect zeeschildpadden zien zwemmen in de zee uiteraard. Om op deze lookout te komen moesten we dwars door de Bush(regenwoud) dit gaf wat gezonde spanning omdat je actief gaat zoeken naar slangen en spinnen welke daar meer dan genoeg zijn. En laten we eerlijk wezen wij willen niet gebeten worden.

Het laatste stukje van de dagreis werden we getrakteerd op een rode zonsondergang met bergen op de achtergrond en de suikerrietvelden op de voorgrond, erg indrukwekkend allemaal.

Airlie Beach ( dag excursie naar Whitsunday islands).
Vandaag hadden we een cruise op de catamaran Camira door deze eilanden groep, welke bekend staan als de parels van australie met hun spierwitte stranden! Het was een dag waarin we de eerste snorkel ervaring bij de great barrier reef (geweldig, we kunnen niet wachten op port douglas waar we nog een keer gaan) hebben gehad, hierna een wandeling gemaakt over een tropisch eiland met spierwitte stranden en helder blauw water (whitehaven beach). Na deze activiteiten hoort uiteraard een bbq, dat was weer genieten van dag verse vis en vlees.
De rest van de middag hebben we op de boot doorgebracht met een heerlijke zon en een drankje erbij!

aud16

Airlie Beach naar Townsville ( woensdag 12 sept)
Vandaag zijn we op weg gegaan voor een 300 km rit na eerst wat lekkers te hebben gehaald bij de bakker. Onderweg gestopt bij een uitkijkpunt over de landbouwvelden en de zee.
Toen we aankwamen bij Townsville zijn we naar de Billabong sanctuary geweest waar we een giftige slangen show en saltie’s (zoutwater krokodillen) hebben gezien. Zeer indrukwekkend en machtig eng bij de slangen.
Verder waren er nog kangaroo’s, koala’s, vogels, papegaaien, eenden en een wombat en nog veel meer beesten die nergens anders ziet.
In Townsville zelf zijn we nog naar het uitkijk punt over de stad geweest (castlehill) en een hapje gegeten.

Gr ons!

aud18

Eén antwoord op “Rockhampton naar Townsville”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *