Singapore

Geplaatst op

Singapore_Panorama_v1

Het is begin van de avond dat we landen in Singapore.  Nadat we met een shuttelbus naar ons 4 sterren hotel zijn gebracht hebben we ons opgefrist van de reis om vervolgens lekker in slaap te vallen.  Want de volgende dag hebben we maar een paar uur om de stad te verkennen.

Okay het is wakker worden de tas in pakken voor de vlucht, uitchecken en de stad in gaan.
De eerste halte is een meerminnen leeuw die water spuugt over de baai van Singapore met een uitzicht op een zeer bijzonder gebouw. Het gebouw heeft 3 torens met daarbovenop een soort van woonschip. Heel bijzonder om te zien.

Na een starbucks croissantje te hebben gegeten en bijna te zijn leeg gezweet (de luchtvochtigheid hier is 95%) zijn we de stad per voet gaan verkennen. We zijn onder andere langs het F1 circuit gekomen die het weekend gereden zou worden. We zijn langs de baai gelopen want daar zie je het grootste verschil tussen oud en nieuw, stel je een oever met oude gebouwen en restaurantjes erin voor en direct daarachter staat een wolkenkrabber van 80 etages. Bizar hoor.

De stad zelf is het beste te bekijken vanuit een hotel anex restaurant op de Esplanade hoek. Hier kan je het beste uitzicht krijgen tijdens het eten. Wij zijn gewoon naar boven gegaan zonder te eten waardoor we een geweldig uitzicht hadden zonder te betalen. Je kan  natuurlijk ook het reuzenrad in maar dat is niet goedkoop.
Verder hebben we (Bianca) nog gewinkeld in de hoofdstraat en een paar schoenen gescoord voor een prijs dat in Nederland niet denkbaar is :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *