Litchfield NP laatste stop Australië

Geplaatst op

image

Ik zit aan tafel in Litchfield toerist park waar we de afgelopen nacht en aankomende nacht blijven slapen. Het is een klein onderkomen en een schril contrast tov de nachten hiervoor, er is geen tot weinig service al doet men wel gastvrij. Anyway… we zijn gisteren dus naar Litchfield gereden onze laatste bestemming hier in the top end. Het park staat bij de Darwiners bekend vanwege zijn watervallen met zwemogelijkheden, maar ook kan je hier terecht voor magneet termieten en de lost city.

De magneet termieten worden zo genoemd omdat de termietenheuvels die ze bouwen allemaal ( in een specifiek veld) naar het noorden wijzen en de kleinste kant van het bouwsel naar de zon is gekeerd. 

Ook kan je hier dus terecht voor de waterpoelen om te zwemmen. Zo heb je Florence Falls, Wangi Falls en Buley rockhole, wel vonden we het hier behoorlijk druk om te gaan zwemmen. Dus hebben we eerst het hele park doorgereden om op te warmen en daarna de verkoeling opgezocht in Buley rockhole,  het was nog steeds druk maar tja het was weer 38 graden zonder wind waardoor het voor ons aanvoelde als 40+, dan is een frisse duik wel lekker hoor.

Gisteren zijn we overigens nog naar de lost city gegaan dit stukje is enkel bereikbaar via 4×4 weg, maar door navraag in onze accommodatie te hebben gedaan bleek dat je alleen een hoge auto (hoog van de grond) nodig hebt, icm een gevoel voir rijden door zand cq ervaring er in te hebben. Dus zijn we er voor gegaan,  en we vonden het zeker de moeite waard om een half uur off road te rijden.

Morgen vliegen we naar Singapore voor een middag daar kijken voor dat we via Hong Kong door vliegen naar Amsterdam. 

Laatste foto’s vind je hier

2 reacties op “Litchfield NP laatste stop Australië&rdquo

  1. Nog even en dan. Zien we elkaar weer.
    Goeie reis geef even door wat jullie willen eten.dan kan ik vast inkopen doen
    Grapje hoor
    Groetjes Willie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *