Rond wandelen door Melbourne

Geplaatst op

image

Vandaag hadden we een tweede dag vrij rondlopen in Melbourne. Het was een rustige zonnige dag waar we veel hebben gezien. Allereerst zijn we naar de markt gegaan (Victoria’s market) dit is een grote groente en fruit markt waar je ook kleren kan kopen. Na hier een uurtje of ander half over te hebben rond gelopen en een kopje koffie te hebben gedronken, zijn we de gratis stadsbus in gegaan. Het is een bus die gratis een hop on hop off principe heeft (hier betaal je in andere steden en landen geld voor) waarbij je een standaard loop door de stad maakt. Het duurt dan wel wat langer maar je krijgt er info voor terug en bovendien het was gratis.

image

We zijn de loop van Victoria’s market bijna rond gegaan naar Cooks cottage. Dit is het originele huis van kapitein Cook welke ze naar Melbourne hebben verplaatst. Het is een klein schattig huisje in een mooi park. We zijn overigens niet naar binnen gegaan. Ik zou er mijn hoofd stoten en claustrofobisch van worden. Dus hebben we wat meer van het park genoten. Er staan hier eeuwen oude bomen in een bloemenzee.

Hiervandaan hebben we nog wat gekleurd spuitwerk op de muren van de binnen stad bekeken een bekende straat is Hosier lane, hier zijn schitterende graffiti kunstwerken te bewonderen, om uiteindelijk te gaan eten in een pannenkoeken restaurant.  Ik had een pannenkoek met garnalen, erg vreemd maar wel lekker. Misschien ook in Nederland eens proberen…

Zo’n dag vliegt voorbij en helaas dus ook vandaag (het is alweer dinsdag), dus hebben we nog snel gebruik gemaakt van een kortingsactie op het de Eureka skydeck om nog even te genieten van het uitzicht voordat we gaan slapen.

Morgen gaan we de huurauto ophalen, en ik ben benieuwd of alles erin  past 🙂

Bekijk de foto’s van deze dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *