Dagje Melbourne

Geplaatst op

image

Vandaag hebben heerlijk uitgeslapen na de lange vlucht. Uiteindelijk rond 11 uur opgestaan om na een verfrissende douche Melbourne in te gaan. Vanuit ons hotel Cosmopolitain gevestigd in de suburb st kilda bij Luna park gaat de tramlijn 16 rechtstreeks naar  Federation square wat een perfecte uitvals basis is om de binnenstad te verkennen.
De beste manier om de stad in te komen is het gebruik van een myki kaart dat is een openbaar vervoerskaart waarmee je door de stad kan reizen. De kosten zijn 14 dollar omgerekend 10 a 11 euro en er zit al 8 dollar op om je mee te verplaatsen.  Het mooie is dat je de kaart voor elk type vervoer met uitzondering van taxi en andere commerciële vervoersmaatschappijen kan gebruiken.

We hadden nog niet gegeten dus onze eerste stop was een koffiehuis waar een nutslice hebben genuttigd icm een kop long black en thee. Na een eerste indruk van de omgeving te hebben opgedaan zijn we verder gegaan naar Bourke street aan deze straat zitten de grote warenhuizen en wat andere winkels. 
Hiervandaan zijn we naar de Docklands gegaan naar het waterfront city in de veronderstelling dat het daar heel gezellig zou zijn maar dat zal wel alleen in de zomer zijn want vandaag was het niet zo heel erg leuk. 
Dus na een kort verblijf hebben we de tram maar weer genomen om de binnenstad en het grootste warenhuis van Melbourne te bezichtigen.  Best groot maar het is nog steeds geen Macy’s in New York. 
Als avond eten zijn we vandaag voor simpel gegaan en hadden we voldoende aan een crêpe met een doughnut( een donut hier) als toetje.
Nog wat mooie avond foto’s gemaakt en einde dag nouja na dit te hebben geschreven .

Bekijk de eerste foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *