Dag 1 op de great ocean road

Geplaatst op

image

Vandaag was een absoluut heerlijke dag! Na een rustige start en uitchecken rond 9 uur zijn we bepakt en bezakt naar het centrum gegaan om de auto op te halen. Gisteren hadden we allereerst ons tegoed op de bus kaart opgehoogd maar dat was vandaag al niet meer geldig, dit is apart want je zou verwachten dat wat je er opzet er ook op blijft staan. Hier kwamen we echter pas achter toen we al binnen stonden en tja dan rest er niets anders meer dan te blijven staan en de rit uit te rijden, wat we dan ook gedaan hebben. Nog een korte wandeling en we konden de bepakking in de auto doen…

We hadden een huurauto Hyundai i30 gereserveerd maar kregen een Toyota Corolla en in de veronderstelling dat de bagage zou passen hebben we deze geaccepteerd. Om er vervolgens achter te komen dat de kofferbak niet groter is dan 1 koffer en 1x handbagage… dit is voor ons te weinig ruimte dus hebben we een andere auto gevraagd en gekregen zonder bijbetaling (zelfde klasse maar dan goedkoper) nu rijden wij de aankomende dagen rond in een Hyundai Accent basis model. Niets mis mee maar er is ook geen comfort, ik denk maar zo het brengt ons van a naar b.

Na een korte inspectie van de auto zijn we op pad gegaan, links rijdend want dat is hier gebruikelijk:-). Op naar de great ocean road en alle bezienswaardigheden daar. We hebben al een aantal kustwegen gehad tijdens onze reizen en bij de een hadden we geluk met het weer en bij de ander niet. Tot op heden hebben we nog geluk, al waait het wel donders hard! Het uitzicht hier is ronduit spectaculair te noemen. Door de harde wind waait het zand mooi op tegen de kust wat mooie beelden geeft.
Onderweg zijn er diverse uitkijk punten vernoemd naar mensen die iets hebben bijgedragen aan deze mooie weg. Elk punt is iig de moeite waard om te stoppen en in je op te nemen. Speciale leuke dorpjes zijn oa Marengo en Lorna maar stop ook even bij de koala stop direct over de brug van Kenneth creek. Hier vind je zoals je mag verwachten Koala’s hoog in de bomen die gezelschap krijgen van papegaaien, de Koala’s die doen je helemaal niets maar de vogels weten dat er eten is dus die zitten voor dat je het weet op je. Bij Bianca op haar hoofd bij mij klommen ze via de broekspijpen omhoog en kwamen ze via het camera touwtje naar beneden.  Misschien ken je de duivenvrouw/man uit Home Alone 2? Nou zo zag ik eruit maar dan met papegaaien overal. Wel leuk hoor als ze niet gaan schijten :-).
We hebben helaas niet heel lang kunnen blijven want het was al laat op de dag en we wouden niet met het donker de weg op gaan.

Onze logeerplek voor vandaag en morgen is een cottage met echt alles erop en eraan. Direct aan de great ocean road met als voortuin een meertje met veel vogels erin waar we op uitkijken.  Doordat het toch wat koud is en we immers een open haard in de cottage hebben schrijf ik dit nu onder het genot van een heerlijk lokaal biertje met een zakje chips erbij voor de open haard:-) vergeet niet dat het hier nu nog winter is en daardoor een stuk kouder aanvoelt dan wat het is.

Morgen hebben we dag twee met als uitvals basis deze cottage.
Bekijk de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *