Prins Edward Island (P.E.I.)

Geplaatst op

Een dagje verblijven op Prins Edward Island, is een dagje vuurtorens kijken en toeristische autoroutes rijden. Aangezien onze uitvalsbasis Charlottetown wat mooi centraal gelegen ligt konden we vandaag het grootste gedeelte van 2 autoroutes rijden. De Green Gables Shore en de North Cape Coastal drive.

We zijn begonnen aan de Green Gables Shore route die het centraal noordelijke deel van het eiland afgaat en door het Prince Edward Island National np gaat. Hier staat onze eerste vuurtoren de Covehead Harbour Lighthouse. Een kleine vuurtoren die midden in de duinen staat, wat een mooi plaatje geeft. En gelukkig was het hier niet druk zo midden in september.

Na de nodige shots zijn we door gereden naar het plaatsje North Rustico waar vlakbij het Green Gable House ligt. Dit is een groen huisje van een bekende schrijver, en gezien de enorme parkeerplaats voor de deur kennelijk een echte beroemdheid uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Wij hadden er echter helemaal niets mee dus we zijn het huisje maar niet ingegaan. Wel hebben we natuurlijk een paar foto’s genomen :-).

Hiervandaan vervolgen we de toeristische route naar Summerside waar de aansluiting is met de tweede toeristische route North Cape Coastal Drive welke we gaan volgen tot aan de volgende vuurtoren op onze lijst. De vuurtoren van West Point is zwart wit geverfd en dat vind ik wel cool om eens te zien.

Onderweg stoppen we nog even bij de Green Gables Alpaca boerderij waar we tot een teleurstelling kwamen want bezoekers waren niet welkom. Dit bleek uit het bord wat ze voor de ingang hebben gehangen waar eerst stond “All visitors are welcome”, maar welke ze met slecht plakband hebben afgeplakt. Dus geen ontmoeting met Alpaca’s, nou ja dan maar even vanachter het hek gaan kijken.

Na een klein halfuurtje bereiken we de vuurtoren en we hadden geen 5 minuten later moeten komen want kort nadat we aankwamen begon het te regenen, geen bijzondere luchten vandaag op de foto. Hopelijk morgen meer succes.

2 reacties op “Prins Edward Island (P.E.I.)&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *