Fundy National park

Geplaatst op

Vandaag hebben we 500km gereden van Charlottetown naar Fredericton in New Brunswick. De snelle route zou zeker een paar honderd km hebben gescheelt maar dan zouden we de Fundy weg door het Fundy National Park moeten missen. En dat is natuurlijk geen optie. Deze route gaat over weg nr 114 en komt langs Hopewell Rocks, een rotsformatie die bij laagwater volledig zichtbaar is.

De Fundy Baai staat bekend om de meest extreme hoog en laag waterstanden ter wereld. Toen wij er waren konden we net niet meer op de zeebodem lopen maar vanaf het observatiedek is het nog prima te zien. De entreekosten echter is dit uitstapje niet waardig. 20 dollar voor een niet heel erg boeiende omgeving.

Daarna op weg naar Fundy National Park nog even een stickybun gehaald (een soort van suikerbroodje) en toen het park in. Dit park wordt doorbroken door de hoofdweg en is slechts 20km lang. Met een paar uitstapjes naar uitzichtpunten was het voor ons al snel gedaan en qua tijd (het is al 18:00) is het zeker genoeg geweest, we moeten immers nog 2 uur rijden naar onze slaapplek in Fredericton.

3 reacties op “Fundy National park&rdquo

  1. Die stoelen hebben jullie vaker in gezeten op een vakantie,want heb ze eerder gezien .ergens
    Maar weer super mooie plaatjes.gr willie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *