Port Douglas (Great Barrier reef)

Geplaatst op

aud12

Yes we gaan snorkelen op het befaamde Great Barrier Reef, dit is iets wat ik al zo ontzettend lang wil doen, dus de spanning stijgt.
Na het ontbijt worden we opgehaald door een transfer busje die ons naar de boot Calypso brengt.
De Calypso is een catamaran boot, welke is uitgerust voor snorkelen en duiken. Er zaten 50 mensen op maar was niet afgeladen wat ons wel beviel!

Het is ander half uur varen om bij de Outer Great Barrier Reef te komen, we mogen vandaag op 3 verschillende plekken snorkelen, dit is op 2 stukken reef waarvan ik nu nog maar 1 naam weet Opal reef, na wat wennen aan het water zijn we samen gaan kijken naar hoe deze wereld onderwater er uit ziet. Het is zo bijzonder dat het moeilijk te verwoorden is.
Maar ik ga toch een poging wagen.
Onderwater is alles zo kleurrijk, het geel is echt geel en paars is ook echt diep paars. We hebben harde en zachte koraalsoorten gezien, anemonen met een vis familie erin (net finding Nemo), papegaai vissen, vlindervisjes, bluespotted stingray, enorme snappers direct onder de boot.
En wat is het rif grooooooot zo niet te bevatten hoe ongelofelijk groot het wel niet is, je kan het gehele rif zien vanaf de maan zeggen ze niet dat ik ook maar ooit een Astronaut heb gesproken hahaha.
Echt heel erg bijzonder! We vonden het beide een ervaring om nooit meer te vergeten!

Nu een hapje eten en napraten over alles wat we gezien hebben en dan slapen om morgen naar Cairns te rijden waar vandaan we overmorgen naar het Red Centre vliegen.

Gr, ons

Eén antwoord op “Port Douglas (Great Barrier reef)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *