Ottawa in de steigers

Geplaatst op

Op de vrij lange rit van Quebec-city naar Ottawa, waarbij we wederom Montréal passeerden, kregen we halverwege de rit last van verveling en lekkere trek dus besloten we de zak peanut butter M&M’s die we al een aantal dagen van hotel naar hotel sleepten, open te trekken (zo jammer dat ze deze niet in Nederland in de supermarkt verkopen…). Deze M&M’s zijn vrij zacht en smeuïg (zoals pindakaas) dus de verbazing was dus ook groot toen Maico een harde “steen” aantrof in de eerste hand M&M’s die naar binnen gingen.

Na betere inspectie bleek dit toch geen steen (dus de miljoenen claim naar de M&M fabriek hebben we maar weer ingetrokken 🙂 ). Het bleek echter ongeveer de helft van Maico’s achter-/onderkies te zijn. Als we gedacht hadden dat we met iemand hier naar de tandarts moesten dan was het Bianca wel (gezien de 5 tandartsbezoeken voor vertrek i.v.m. gebroken kiezen, waarbij de kiespijn op de dag van vertrek helaas nog niet verholpen was), maar Maico loopt nu voor met kiesproblemen op deze Canada reis. Een ongelukkige 1-0 voor Maico. Hopelijk houdt de kiezen- en tandenteller hierbij op 🙂 . Het lijkt erop dat het tot nu toe uit te stellen is tot na de vakantie aangezien er geen zenuwpijn is, maar we sturen toch maar een mailtje naar de tandarts voor een afspraak zodat hij gelijk bij thuiskomst naar de tandarts kan voordat de andere helft ook nog afbrokkelt en de problemen vele malen groter, pijnlijker en ook duurder worden.

Ottawa dag 1

Na deze rit kwamen we aan in Ottawa en we besloten ondanks dat de middag al bijna voorbij was toch alvast zoveel mogelijk van de stad te gaan bekijken. De receptionist had al gezegd dat er verschillende festivals in de stad waren dus dat voorspelde al weer een hoop gezelligheid en drukte in de stad. Het is hier bijna 35 graden dus op zich was het wel lekker dat de zon al iets minder fel aan de hemel stond, maar nog steeds was de lucht en wind flink warm.

We begonnen bij het Rideau canal (een trap van sluizen) midden in het centrum van Ottawa. Op dit moment waren de sluizen op een laatste druppel na leeg. Daarna besloten we het stadsaanzicht te gaan bekijken vanaf een uitzichtpunt (Nepeanpoint) welke vlak bij de National Gallery ligt, een museum met allerlei vreemde beelden in de tuin, zoals een soort ster van lantaarnpalen en een gigantisch groot spinachtig beeld wat vooral bij Bianca de kriebels bezorgde 🙂 .

Daarna wilden we een kijkje nemen bij het eerste festival op onze route: het Franse festival. Maar omdat hiervoor een hoge entree betaald moest worden en de muziek niet al te geweldig klonk én het beetje dat we op het terrein konden spieken we slechts een handje vol mensen zagen slenteren, hebben we deze maar overgeslagen.

We vervolgden onze wandeling via de Overlook Rideau Canal, waar we nog een keer een blik op de trappen sluizen konden werpen en andere toeristen hoorden zeggen: “huh? Vanmiddag stond ie nog vol water”.

Van daar uit liepen we langs het National War memorial welke we graag wilden zien, maar deze was compleet afgesloten met een afschermmuur van “under construction” en het deel wat boven de muur uitstak stond compleet in de stijgers! Balen! Ook omdat dit één van de punten schijnt te zijn waar je de standing guards kunt zien. We kwamen er een paar dagen terug namelijk al achter dat we de wisseling van de wacht ook al niet gingen zien omdat dat pas vanaf eind juni dagelijks plaats vind en ook de welbekende ceremoniële kleding hebben de wachten pas vanaf eind juni aan. Nou dan maar op naar de volgende highlight: Parliament Hill, die direct om de hoek ligt…

Eenmaal om de hoek kijken we tegen een hoop steigers, podia en hijskranen aan… hmm… ook in de steigers… jammer… de bijgebouwen dan? Ook in de stijgers! Er om heen lopen dan, misschien is er nog iets van een of uitzichtpunt… we worden tegen gehouden door een medewerker: sorry je mag er niet achterlangs de hele achterkant is “under construction”. Beetje jammer, wij hebben net het verkeerde jaar en het verkeerde seizoen (nét te vroeg) uitgekozen om Ottawa te bezoeken. Al snel komen we erachter dat men aftelt (letterlijk met een aftelklok) tot een groot evenement in 2017 waarin het land 150 jaar bestaat. Blijkbaar willen ze graag alle bezienswaardigheden opgelapt hebben voor deze gebeurtenis en staat dus alles zo’n beetje gedeeltelijk of in zijn geheel in de steigers hier in de hoofdstad.

Het lijkt ons een erg mooie stad, maar helaas krijgen wij dus niet het beeld zoals het zou moeten zijn en wanneer je de wisseling van de wacht zou kunnen meemaken dan maakt het denken wij wel een bezoek aan Ottawa compleet. Door de vele steigers en het afvallen van het ceremoniële gedeelte zijn we toch wat sneller uitgekeken hier nu.

Glow festival

Laten we dan maar weer de festivals gaan bekijken en we wandelen over de lange Glow Fair. Elk blok heeft zijn eigen thema (muziek, fitness, paranormaal, kunst, kids etc.). Wel grappig even overheen te slenteren. Het Glow gedeelte hebben we niet meegemaakt, want het was nog niet donker genoeg.

Wel zagen we een typische Amerikaanse ijscowagen met zo’n speeldoos melodietje uit een speaker waarbij jong en oud een rij vormen gehypnotiseerd door het melodietje om een ijsje te scoren. Als een kind zo blij (waarschijnlijk jeugdsentiment) staan ook volwassenen te glunderen in de rij als ze hun ijsje krijgen 🙂

Little Italy

Inmiddels hadden we er alweer een aantal kilometer te voet op zitten en besloten we met de auto naar Little Italy te gaan voor het Italian Festival. Hier was het gezellig druk met live bandjes, volle restaurant terrasjes, dansende mensen op straat en natuurlijk ook een aantal mooie Italiaanse auto’s op straat uitgestald. Hier hebben we heerlijk op een terrasje genoten van een pizza. Wat een heerlijk weer, gewoon om 11 uur ’s avonds nog op een terrasje kunnen zitten en het nog steeds warm hebben. Dit is vakantie.

Ottawa dag 2

De volgende dag hebben we het rustiger aangedaan, aangezien we de stad al wel gezien hadden en het laat geworden was. Na een rustig ontbijt zijn we wat gaan chillen bij onze hotelkamer en de tuin (we zitten op de begane grond met een schuifpui naar de tuin en een rivier voor de deur). Heerlijk in het zonnetje en ondertussen kon onze was ook mooi drogen (waaronder Maico’s paspoort, want die had ie voor het gemak maar even meegewassen 🙂 Ik denk dat de douane zijn paspoort fris vind ruiken straks. Oeps, vergeten uit zijn broekzak te halen voordat hij zijn broek in de badkuip uit ging wassen 🙂 ). Het was snikheet vandaag ruim 35 graden dus de was was binnen no time droog en uiteindelijk zijn we rond een uur of 3 nog weer richting de stad gegaan.

Stadswandeling

We besloten te kijken bij Rideau Hall in Sussex street want daar was ons vertelt kun je alsnog een standing guard vinden. Nou wij zijn er een paar keer langs gereden, maar vandaag geen standing guards daar te zien hoor. Dan op naar ons volgende plan: opnieuw de stad in, maar dit was echter veels te heet en windstil vandaag en al snel besloten we toch weer terug naar de auto te gaan weg uit de stad. Maar nog wel even langs het Rideau Canal om te kijken of er nu wel water in stond.

We hadden geluk, want er was net een boot bezig het Canal door te komen (van beneden naar boven). Maar terwijl we kijken brand de zon op ons hoofd en al snel volgt de hoofdpijn. Snel een terrasje gezocht voor verkoeling met een Smoothie bij de Byward market.

Terwijl we op het terrasje zitten en brainfreeze krijgen van de ijskoude smoothies zien we aan de overkant een apart maar druk kraampje met de nieuwsgierigmakende naam “Beavertails” erboven… Onze nieuwsgierigheid is gewekt en ook wij gaan onze eerste beavertail proeven. Dit is natuurlijk gewoon een deeg lekkernij met kaneel suiker en citroen welke ons prima smaakt en geen echte bever staart 🙂 .

Daarna zouden we nog met de auto  naar het Summer Solstice Festival gaan (een midzomerfestival van de oorspronkelijke bewoners van Canada: de native people), maar terwijl we er langs rijden ziet het er vrij uitgestorven uit, we zijn waarschijnlijk wat aan de late kant, dus ook dit festival laten we voor wat het is en we gaan een hapje eten om nog weer bij ons hotel en in de tuin wat te genieten van de onder zakkende zon in onze rug.

Jammer dat Ottawa volop in de steigers staat, maar een relaxdagje met niet zo veel bijzonders is ook best wel lekker. Al met al toch 2 leuke dagen in Ottawa gehad. Morgen op naar Kingston.

4 reacties op “Ottawa in de steigers&rdquo

 1. Leuke foto’s weer. Vooral de sluizen vind ik mooi. Zou een mooie symmetrische lijnen foto kunnen worden als je op de deuren mocht staan. Jammer dat je niet alles kon doen wat je wilde, maar jullie hebben er in iedere geval beter weer bij dan hier in Nederland op dit moment. Goeie trip verder.

 2. leuke plaatjes hoor.Je had zelf onder de spin moeten gaan zitten .
  Dan had je een leuk plaatje gehad.nou weer helemaal op de hoogte mooie plaatjes.
  Goeie reis verder
  Gr Willie

 3. Hoi Marion,

  Ik maar deze foto’s met een Canon 6D en een goede lens. Het kost wat energie om het altijd mee te nemen maar levert wel de betere plaatjes op :-). Leuk dat je meeleest en reageert 🙂

  Gr, Maico en Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *