Canada Kingston

Geplaatst op

Vandaag ging de weg van Ottawa naar Kingston een route die niet heel spectaculair was. We zouden graag voor het middag uur arriveren in Kingston om zodoende de Heart of the Islands Cruise te kunnen boeken dus we zijn niet al te laat vertrokken vanuit Ottawa.

Maar eerst nog even een kopje koffie en een fotootje nemen.

Na een redelijk ontbijt en 2 uur rijden zijn we dan toch aangekomen in ons hotel de Ambassadeur. Na de koffers gedumpt te hebben op de kamer zijn we snel naar de haven gegaan om de cruise te pakken en we waren net op tijd. Er stond al een rij om de boot te betreden. 

In ons korte verblijf in de kamer hadden we wel al geconstateerd dat we aan de grond bleven plakken van de zooi, dus daar zouden we als we terug komen toch even over gaan klagen. Je wilt immers een schone kamer hebben voor het geld wat je betaald. De Heart of the Islands Cruise is een route langs een aantal van de mooiste eilanden in het meer, er schijnen hier zo’n 1800 eilanden te zijn waarvan het merendeel in privé bezit is en overgaat van generatie op generatie. Ik zeg geen slechte erfenis :-).

Na 3 uur op de boot te hebben gezeten en toch nog wel enigszins verbrand te zijn, hebben we de auto weer gepakt om naar Ford Henry te gaan.

Oorlog en kunst

Nog zo’n bezienswaardigheid die je gezien moet hebben volgens het boekje. Wij vonden het alleen niet bijzonder, het was er nogal uitgestorven. Dus op naar het laatste plekje voor vandaag voordat we gaan eten. Martello Alley een leuke kunstenaar heeft van zijn steegje een kunstwerkje gemaakt waar hij maar wat graag over verteld.  Heel erg kon het ons niet boeien maar het enthousiasme was wel aanstekelijk!

Uiteindelijk hebben we dan toch een hapje gegeten en zijn we naar het hotel teruggegaan waar we een upgrade kregen naar een enorme kamer met een enorm bed en een stoomdouche cabine en bad met whirlpool. Hier kunnen we best een avond verblijven :-). Tijdens het schrijven is de hittegolf van de afgelopen dagen ten einde gekomen met een enorme wolkenbreuk en dramatische luchten tot gevolg. Wat toch nog een paar leuke plaatjes opleverde 🙂

6 reacties op “Canada Kingston&rdquo

 1. De foto’s van die huisjes op het eiland >>> geweldig!! Je zult er maar mogen wonen!! Iedere dag vakantie-gevoel

 2. Wauwie, wat een gave foto’s! Die wolkenbreuk levert inderdaad mooie plaatjes op. Jammer van al die steigers in Ottawa. Hebben jullie een goede reden om nog eens naar Canada te gaan hihi… Veel plezier nog en ik kijk uit naar de volgende verhalen en foto’s.

 3. Hallo Maico en Bianco,
  Wat een geweldige ( mooie )foto,s van de wolkbreuk ! Aan de foto’s te zien hebben jullie tot nu toe al een geweldig goede vakantie veel plezier nog en groetjes nu uit Denemarken (Aarhus) Evert en Ria.

 4. wat een mooie foto,s ben er gewoon jaloers op haaaaa

  maar jullie hebben het weer lekker na jullie zin

  maar even dit hier kan het ook hier erg tekeer gaan opmoment je wilt niet geloven hoeveel water hier gevallen is in een paar dagen en er komt nog veel aan

  zeg geniet nog en de groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *