Festival zomer in Canada

Geplaatst op

De zomer is begonnen in Canada en dat is aan alles te merken. Het weer is geweldig: zonnig en een strak blauwe lucht. Zelfs de wind is soms warm. De terrassen zijn volop geopend en het is zoeken naar een plekje. De ijssalons doen goede zaken, kortom het is zomer hier.

Festivals in Montreal

Dat betekent ook in Canada volop festival- en evenementen seizoen. Het begon al in Montréal, de eerste volle dag dat wij Montréal gingen verkennen en onze dag begonnen met het ontbijt in onze Chinese Holiday Inn.

Dit hotel ligt in China Town en we vergeten af en toe dat we in Canada zijn. De lobby heeft een grote kooikarper vijver waar je via wandelpaden overheen kunt lopen en het dak heeft Chinese prieeltjes erboven op staan. Het personeel is ook Chinees (dan wel Franstalig). Een erg leuk hotel in elk geval en kennelijk ook populair binnen Montréal zelf, want terwijl wij aan het ontbijt zaten was er een generale repetitie van de persconferentie voor het Montréal Just for Laughs comedy festival gaande.

Allerlei figuren in carnaval outfits passeerden over de paden over de kooikarper vijver en ook de speech werd geoefend. De generale repetitie was ook wel nodig want een man in net pak die de boel een beetje in goede banen wilde leiden, landde zelf met zijn nette schoenen en pantalon in de kooikarper vijver, tot hilariteit van zijn personeel die allemaal luid lachten en applaudisseerden. De comedy was al begonnen 🙂 .

Op de weg naar buiten lag een “rode” loper voor de te ontvangen gasten en beroemde cabaretiers die verwacht werden bij de persconferentie en buiten het hotel stonden figuren met grote karikatuur hoofden de gasten op te vangen.

Piratenfestival?

Ook verder op in Montréal was het feest in de straten. Daar hadden ze ’s avonds een muziekfestival in hun moedertaal: Franstalig muziekfestival met voor Franstalig Canada grote artiesten (ons zei het natuurlijk niets). De straten waren gevuld met vele festivalgangers en diverse podia. Een leuke sfeer. Wij hebben na een korte wandeling over het terrein (afgesloten blokken in de straten van Montréal) dit festival achter ons gelaten. Het klonk niet onaardig, maar de artiesten kenden wij niet en het Frans verstonden wij niet. Wel hoorden we een vrouw op het deuntje van onze André Hazes’ “ ik meen het” zingen, dus wellicht is dit een soort Franstalig piratenfestival 🙂 Alhoewel het publiek wel hipper aan doet dan de Nederlandse piratenfestivals en de artiesten ook wat minder kamps overkomen 🙂 .

Festivals in Quebec

Ook in Quebec is het festival- en evenementenseizoen. Ook in Quebec bleek er een comedyfestival gaande te zijn. Deze hebben we overgeslagen vanwege de hoge entreeprijs voor een voorstelling in de tent en omdat we de tijd  nodig hadden om de stad zelf te bewonderen.

En het allerleukste: Er was een festival in de hoofdstraat bij de gezellige restaurantjes en terrasjes, waar ons hotel ook aan zit, ter gelegenheid van het openen van het terrasseizoen. Hierdoor waren er diverse podia opgesteld met artiesten en DJ’s, eet- en drinktentjes en een leuke sfeer. Een beetje love-parade/stratenfestival achtig.

De muziek was divers van dancemuziek tot 80’s muziek tot hitparade. Erg leuk en dit direct als je de deur van het hotel uitstapt. Slapen met deze muziek wil  niet dus dan maar een beetje met de locals mee doen 🙂 . Ook wij zijn even de photo boot in gestapt voor een maffe festival foto 🙂 .

De volgende dag bleek er ook nog bij de haven een soort Food festival te zijn met allerlei eetkraampjes, een soort kerstmarkt maar dan in de brandende zon. Wij denken dat dit speciaal is voor de kater van de feestgangers van gisteravond 😉

Helaas hadden wij net op een terrasje om de hoek geluncht, dus naast het opsnuiven van de heerlijke voedsel/BBQ geuren en het nieuwsgierig over elke toonbank spieken wat er voor bijzonders te halen viel hebben we het daar maar bij gelaten.

Dat waren tot nu toe bezoeken aan 2 steden en al meer festivals dan steden gezien (waarbij Quebec-city voor ons toch wel de topper is tot nu toe)

De Canadezen houden wel van een festivalletje hier en daar. Wij ook 😉 dus dat komt mooi uit!

4 reacties op “Festival zomer in Canada&rdquo

 1. No stress lijkt mij helemaal terecht. Geniet er van.
  PS de video geeft aan dat hij privé is, dus plaatsen lijkt dan niet nodig: speelt dus niet af.

 2. Hoi Anne! Goed dat je dit soort dingen door geeft, dan kunnen we het aanpassen.
  De reactie knop is als het goed is nu duidelijker en Maico gaat nu bezig om de video op openbaar te zetten. Goede tip 🙂 Hopelijk heb je genoten van vaderdag in Nederland ondanks dat het weer niet mee zit als ik de berichten zo lees… groetjes ons (ps ik hoor dat de video het nu moet doen 🙂 )

 3. Wat hebben jullie het weer goed voor elkaar leuk om alles mee temaken
  Het lijkt net of jullie al heel lang weg zijn zoveel hebben jullie al gezien
  Wij genieten van jullie reis
  Groetjes

 4. Hoi Joke en Herman,

  En wij genieten van jullie gezelschap tijdens onze reis.
  Net of jullie bij ons op de achterbank zitten 🙂
  Gezellig!

  Groetjes ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *