Orca’s kijken

Geplaatst op

We hebben vandaag een hele lange dag achter de rug wat voor ons vrij normaal begint te worden.

Het begon vandaag om 5 uur ons bedje uit wat zo lekker warm was, vervolgens de semi spits in van Seattle naar het noorden (Anacortes)toe om daar op de ferry van 9 uur te stappen richting Friday Harbor op de San Juan Islands.

Daar eenmaal aangekomen (inmiddels 10:15) zijn we ons gelijk gaan inchecken bij de walvis spotters om mee te mogen op de boot.

Deze boot vertrok pas om half 2 dus we hadden nog even de tijd om rond te kijken in het gezellige havendorpje. We hadden het dorpje in een uur gezien zo groot was het dan nog net wel maar tja wat ga je dan met 2 uur te besteden doen…. LUNCHEN Ik heb een heerlijke sandwich gehad.

Eenmaal op de boot moesten we de grens met Canada oversteken om de Orca’s te kunnen vinden, dus je raad het al onze reis is langs en door Canada geweest weer een werelddeel gezien al is het vanaf het water.

orca_2_600

Op de drijfpositie aangekomen kwamen we 2 groepen Orca’s tegen. Deze groepen gingen langs onze boot (een behoorlijke afstand helaas, want dichtbij mag niet van de wet de boete bedraagt tussen de 1000 dollar en 10.000 dollar afhankelijk van de beambte) en we hebben genoten van de dieren in hun natuurlijke omgeving.

We hebben ze zien springen, spyhoppen (boven water rondkijken) en uiteraard water zien uitblazen.

En ook de uitzichten tussen de San Juan eilanden was adembenemend mooi, het Canada en Amerika wat je op tv ziet (Free Willie1,2 en 3 of bestaat er nu ook al een deel 4???).

Verder hebben we nog een paar zeehonden gezien (een stuk groter dan op de waddeneilanden) en een aantal bald eagles en een paar hertachtige beesten gezien op een verloren eiland.

Echt de moeite van een lange dag waard. Nu gaan we lekker in bed liggen want morgen gaan we een berg beklimmen (met de auto uiteraard).

Tevens gaan we morgen een nieuwe TOM STOM proberen te vinden want die van ons is definitief gestoord geworden en als die er mee doorgaat ligt die langs de weg te kijken in plaats van de weg te zoeken…..

Ciao en tot morgen

orca_3_600

Geplaatst door willie 27 aug, 2010 10:12

Fijn te horen dat er verder toch nog leuke dingen zijnen maak er maar het beste van.Heel Europa is een waterballet.

Nathalie en Jeroen zijn ook vertrokken.Dus dan gaan wij er ook maar achteraan.Wij nemen onze zwembroek maar mee. Kunnen we zwemmen in de regen.groetjes Paps en Mams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *