Op weg naar Spokane

Geplaatst op

Vandaag zou een relatief lange korte rit worden we dachten er 7 uur over te doen maar in plaats daarvan zijn we net pas aangekomen in het hotel en vanmorgen al om 9 uur vertrokken.

De dag begon met het gebruikelijk uit checken in Seattle, vervolgens in de auto te stappen en de highway 5 naar de aansluiting met US 20 te zoeken( wat niet moeilijk is het is immers omhoog rijden en de afslag nemen). Onderweg zijn we nog een aantal keer gestopt om te kijken naar een stomstom.

De StomStom koste ons veel tijd terwijl dat eigenlijk niet nodig was als die van ons het gewoon had gedaan maar goed genoeg geklaagd, we hebben een nieuwe 330 xl model genomen met alles erop en eraan. Nu maar hopen dat de europa kaart die ik heb gedownload op een SD overgezet kan worden op de nieuwe,…. dit zoek ik thuis wel uit…

De weg naar Spokane via highway 20 is een ongelofelijk mooie route die we iedereen kunnen aanraden om te nemen als ze ooit in de buurt zijn. De weg kronkelt door de bergtoppen en dalen heen langs stuwdammen en een rivier met azuur blaauw water evenals de stuwmeren die hebben ook azuur blaauw water en de uitzichten erop zijn om nooit meer te vergeten dat maakt de trip het echt helemaal waard.

Er waren trouwens veel motorrijders die ook op deze route zaten, lijkt mij ook wel wat maar heb geen motorrijbewijs .

Eenmaal de bergen uit, kom je in een totaal ander landschap uiteraard doordat je geen bergen meer hebt maar de kleuren zijn ook compleet tegen overgesteld, bergen groen en grijs met azuur blaauw water, de vallei geel van het gras met weidse uitzichten tot kilometers in de omtrek.

Terwijl we door deze mooie uitgestrekte weide aan het rijden waren zijn we voor het eerst in ons leven door een volmaakte regenboog gereden de arkvorm was volledig te zien en dat maakte ons toch wel een beetje stil.

Verder waren er onderweg allemaal herten die langs de weg liepen en door de weide om heerlijk te grazen.

Kortom de weg was weer heel bijzonder.

Nu gaan we snel even kijken welke weg we morgen het beste kunnen rijden naar Missoula.

Veel liefs ons

glacier_2_600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *