Katherine (Nitmiluk ) Gorge

Geplaatst op

image

Na ons vertrek uit Kakadu NP, zijn we door gereden naar Nitmiluk gorge wat vlakbij het kleine plaatsje Katherine ligt.
Aangekomen op de camping site kregen we de sleutel van ons huisje waar we 2 nachten zullen slapen. We verblijven in het park zelf en het is hier de bedoeling dat je de canyon gaat bekijken, en dit kunnen we het beste per boot gaan doen.

We hadden 2 keuzes om de gorge te bekijken en daarbij konden we kiezen uit een standaard cruise, en dezelfde cruise maar dan met de zonsondergang incl eten. Aangezien we wel zin hadden in een romantische cruise hebben we gekozen voor de cruise incl eten, en het uitzicht was echt fantastisch! Het eten was ook nog eens heerlijk, dus al met al een geslaagde avond. De gorge zelf is een perfecte plek om tot rust te komen, er heerst er een stilte die alleen verbroken word door ander bootgasten, de rots formaties van zandsteen torenen boven je uit wat er doorheen varen heel erg speciaal maakt.

Vandaag hebben we het rustig aan gedaan, en zijn we na een rustige start van de dag naar Katherine gereden, het stadje is erg klein maar toch is het een grote stad voor de mensen hier. Als je de definitie van een stad refereert aan een Mac Donalds dan klopt het. Het was de eerst mac sinds 7 dagen die we hebben gezien, waarbij wij snel zijn doorgereden…  Verder hebben we aan het zwembad gehangen en niets gedaan :-).

Ook nu zijn er foto’s om te bekijken

2 reacties op “Katherine (Nitmiluk ) Gorge&rdquo

  1. Ik ben wel een beetje jaloers. De warmste winter in Australië in 150 jaar, en jullie genieten van geweldig natuurschoon. Geniet nog maar even; hier heeft de herfst nu toegeslagen.
    Anne

    1. Hi pap,

      Het is veel te warm om jaloers op te worden :-), bovendien jij gaar straks heerlijk door Nieuw Zeeland rondreizen. Dat is ook geweldig, daar worden wij een beetje jaloers op 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *