Liscomb Mills naar Baddeck

Geplaatst op

Halifax naar Liscomb Mills

Vanuit Halifax is het een enkele reis naar Liscomb Mills waar we de nacht zouden blijven. De rit duurde ongeveer 2,5 uur. Dat waren 2,5 uur vol mooie vergezichten over de kleine baaitjes waarin idyllisch de bootjes voor anker lagen.

Op het einde van de dag kregen we alleen een paar fikse buien te verduren maar dat is te verwachten hier. Het hotel waar we de overnachting hadden geboekt had nog wel last van een stroomstoring, waardoor we de avond daar met een zaklampje hebben doorgebracht. Op zich heeft het wel wat, als we zouden kamperen. Maar goed dat deden we niet we zaten in een best prijzige lodge en dan verwacht je op ze minst dat ze een aggregator hebben zodat ze stromend water kunnen aanbieden, als er geen stroom is, naast natuurlijk een beetje stroom. Maar dat was er niet, kortom een slechte voorbereiding op onvoorziene omstandigheden zoals een stroomuitval.

Liscomb Mills naar Baddeck

Dit was een leuke dag en een bijzonder leuke autorit. De dag begon met een fantastisch uitzicht over de baai van Liscomb Mills, hier nog even snel de drone de lucht in gedaan. Vanuit de lodge hadden we een lange route uitgedacht via Sherbrook (een dorpje waarbij je terug gaat naar 1867), over de Cabot Trail welke door het Cape Breton Highlands National Park of Canada gaat.

Cape Breton Highlands National Park of Canada

Dit is een route langs watervallen, de zee en met schitterende vergezichten. Na wat eten te hebben gehaald bij de bakker was het tijd voor de eerste wandeling naar een waterval. De eerste, de tweede en de derde waterval die we bekeken waren allemaal niet heel erg indrukwekkend maar het is altijd een genot om een waterval te mogen bekijken dus ook nu was het weer genieten :-).

De wandelingen erheen echter is het wel uitkijken want het is Nova Scotia en daarom ook beren gebied, net als coyotes, poema’s en natuurlijk de moose die allemaal best wel gevaarlijk kunnen zijn voor ons als mens, en dan met name ons als Nederlanders die geen enkele ervaring hebben met deze dieren in ons kikkerlandje.

Als afsluiting van de dag nog een lekkere pizza gehad en nu snel nog even dit onsamenhangende bericht typen en dan slapen want morgen moeten we 300km rijden en dat duurt de volledige dag…

3 reacties op “Liscomb Mills naar Baddeck&rdquo

  1. Mooie foto’s van een prahtig landschap. Jammer van de Lodge faciliteiten, maar dat hoort bij avonturieren. De drone fot’s zijn goed gelukt. Veel plezier op de volgende etappe.

  2. Nou weer fantastische plaatjes en een mooie reis weer het leek de vuurtoren van Ameland wel. Dus wij hebben hem van dichtbij gezien hoefden er niet zo ver voor te reizen.

    Gr willie

  3. Mooie foto’s. Wat leuk dat je een drone hebt die foto’s kan maken!!
    Zie je het eens van een andere kant (de bovenkant 🙂 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *