Halifax citybreak

Geplaatst op

Halifax schijn je prima per voet te kunnen doen, hoewel het soms kennelijk nog best een wandeling is gaan wij het vandaag proberen. Wat staat er in de planning?

Super foute kaart maar ze zijn toch nog best handig 🙂

Het plan voor de dag

We gaan vandaag vanuit ons hotel wat net boven de y splitsing ligt lopen naar onder aan de kaart, daar waar de haven ligt. Hier door komen we langs de Public Gardens aan Sackville street. Het is overigens maar de vraag of we het park in kunnen ivm kapotte bomen en kans op vallende takken (widowmakers).

Vervolgens gaan we naar Town Clock toe en het Halifax Citadel National Historic Site. Ik denk dat we hier even een korte pauze gaan doen. Daarna lopen we Sackville street verder af naar de boardwalk van Halifax met alle kleine winkeltjes en eergelegenheden. Hier zit ook het Maritime Museum of the Atlantic, waar een expositie van de Titanic te zien zou zijn. Althans dat zegt onze reisgids uit 2003 :-), waar een oud boek wel niet goed voor is.

We gaan onze weg over de boardwalk verder naar de Historic Properties om daar een drankje te doen, en om even op kracht te komen voor de terugweg. Ik heb geen idee of dit een lange of korte route is maar we gaan het zien.

Uitwerking van het plan

Het klinkt misschien wat saai maar het plan hierboven is eigenlijk gewoon uitgewerkt behalve het drank bij Historic Properties, dat is een ijsdrankje geworden in de Tim Hortons. Het park was helaas niet open i.v.m. opruimwerkzaamheden, dus zijn we er maar omheen gelopen om toch een beeld te krijgen. Wel jammer dat we er niet in konden maar tja we willen ook niet een tak op ons hoofd krijgen.

Town Clock
Historic Properties

Rond half 4 waren we terug en toen hebben we de auto maar gepakt om naar Peggy’s Cove te gaan voor de bekende vuurtoren daar. We hebben daar nog leuk wat kunnen fotograferen in de ondergaande zon. Verder valt over deze stop niet veel te zeggen, behalve dat het een vuurtoren is en dat die altijd leuk zijn om te bekijken.

De laatste stop vandaag was Lunenburg, een klein vissersdorpje wat in daglicht er bijzonder mooi uit zou zien. Echter we kwamen aan na zonsondergang en dat levert nogal donkere straatjes op, ook leuk maar de charme hier was toch duidelijker te zien in het daglicht denken we zo. Dus daarom maar een avondfoto nemen en lek geprikt worden door de muggen.

Morgen gaan we naar Liscomb.

Eén antwoord op “Halifax citybreak”

  1. Dat er in zo’n bekende plaats veel op loopafstand is verbaast me.
    Overigens wel lekker handig dat je te voet kunt gaan!
    Is het hotel waar je nu zit wel van enige luxe (stroom en water) voorzien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *