Kings Canyon naar Uluru (Ayers Rock)

Geplaatst op

aud6

We hebben de wekker weer vroeg staan want we rijden naar Uluru ook bekend als Ayers Rock, de enorme monoliet midden in de red desert woestijn. De rit verliep zonder moeilijkheden ( geen problemen na onze off road ervaring van gisteren) en aangekomen rond 1uur bij ons hotel was de gereserveerde kamer nog niet klaar.
Onze kamer kijkt uit op de rots zelf en hopelijk is dat een mooi gezicht.( Terwijl ik dit type is het donker en kan ik van het balkon niet verder kijken dan een paar meter en de sterrenhemel) Dit gaan we morgen bekijken :).

Wat hebben we gedaan:

Eigenlijk maar 2 dingen, eerst hebben we een 3 uur durende wandeling van 10,5 km om de basis van de monoliet gemaakt, waarbij je een fantastisch uitzicht hebt op deze enorme zandstenen reus.
Deze wandeling gaat langs heilige plekken voor de Aboriginals en daarom wordt je verzocht geen foto en film materiaal te maken van deze plaatsen. Het was vandaag 38 graden maar het leek wel 45 graden (zo warm is het hier. Vanaf december wordt je dan afgeraden hierheen te gaan).
We hebben veel water gedronken en we zijn flink bij gekleurd:).

Maar aan het einde van de wandeling waren we beiden toch echt wel heel erg vermoeid.

Het was toen al half 6 en de zon gaat onder om 6,41 we waren hier dus mooi op tijd voor, even een uurtje uitblazen en genieten van het uitzicht!

Tjonge zeg wat een dag en dan te bedenken dat we morgen weer het park in gaan voor een zonsopgang en een andere lange wandeling bij een andere monoliet structuur.

aud5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *