Volledige dag Uluru (Ayers Rock)

Geplaatst op

aud3

Zo wat was het weer een dag!
We zijn voor zonsopgang opgestaan om de zon te zien opkomen bij Uluru. En we werden getrakteerd op een mooie zonnige opkomst. En wij waren niet de enigste šŸ™‚

Hiervandaan zijn we door gereden naar Kata Tjuta dit is een aantal van de zelfde soort stenen als Uluru (zandsteen). Hier hebben we 2 wandelingen ondernomen in de ochtend want in de middag is het bijna niet te doen.
De eerste route heet Valley of the winds. Ach de naam zegt het al heel veel wind in deze vallei. De wandeling heeft een waardering van 3 tot de eerste uitkijk en een 4 vanaf dat moment. Dit betekend dat je ervaring moet hebben en ook moet kunnen klimmen. Het is een zeer geslaagde wandeling geweest van 7,4 km en we hebben er 2,5 uur overgedaan.

aud4

Na een kort fruithapje zijn we doorgegaan naar wandeling 2.
Deze wandeling heet Walpa gorge en is een korte wandeling van 2,6 km. Dit is een wandeling die je gerust kan overslaan want heel erg boeiend is deze route niet.
De irritatie factor van vandaag: vliegen bij de tientallen op je tegelijk, en dan niet alleen op je arm maar ook in je oren, neus, mond en ogen. Al met al heel erg irritant!

Na deze inspanningen vonden we wel dat we een koude duik in het zwembad hadden verdient voordat we verder gingen naar de zonsondergang. Dit was een welkome afwisseling! Hier hebben we toch wel een 2 uur kunnen genieten. Heerlijk bijkomen van de wandelingen en genieten van wat we weer hebben mogen zien vandaag. :).

De zonsondergang was weer spectaculair ( dit maal hebben we een andere plek gekozen om te kijken) echt fenomenaal!

Helaas toch een tragische noot; dit was de laatste dag dat we wat nieuws zien. Want morgen gaan we terug naar Alice Spring terug. En overmorgen naar Cairns en dan op weg naar huis toe.

Gr, ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *