Alice springs naar Kings Canyon

Geplaatst op

aud8

Vandaag hebben we een rit van 475 km voor de boeg. We moeten een heel stuk om gaan rijden want de route die ik graag wou rijden wordt hier afgeraden. (Red centre way)

Dus wij via de Stuart Highway naar beneden gereden.

Op de helft van deze route zag ik een short cut, op dit bord was een waarschuwing “4wd aanbevolen”. Ik lees dat dus als, hier mag ik met een normale auto dus wel rijden het zou moeten kunnen, anders staat er wel enkel voor 4wd. Oeps…

Dus wij deze weg op, nou dat was hobbelen geblazen en als snel kwamen we tot de conclusie dat een 4wd toch prettiger zou zijn. Maar wij dapper volhouden het was immers nog maar 95km van de 100km te gaan. Onderweg heel veel stenen en kuilen en gaten in de weg samen met enkel een zandweg waarbij de banden lekker aan het graven waren, maar vooral je voet niet van het gas halen want dan zak je uiteindelijk weg in het zand en dan kom je er niet meer uit…

Op een stevig stukje ondergrond kwamen we nog een kudde wilde kamelen tegen (1 bult, dus eigenlijk een dromedaris), heel apart en fascinerend.
Uiteindelijk na 1,5 uur stuiteren kwamen we op asfalt terecht, heerlijk!
Na een tankbeurt (2,33 dollar de liter tegen 1,32 aan de oostkust) waarbij we een hoofdprijs betaalde en het duidelijk was dat alles in het binnenland de kostprijs heeft van Dagobert Duck, zijn we naar de overnachting plek gegaan.

Een heerlijke kamer met 2 enorme bedden en een jacuzzi bij een panorama raam,hmm dat word genieten!
Eerst maar even een wandeling maken door de Canyon want daar kwamen we voor.
De wandeling is 6,5 km lang en gaat over en door de Kings Canyon. Het is niet een hele zware wandeling maar als je niet tegen de hitte kan is het geen pretje.
Veel water mee en rustig aan, aan de beklimming beginnen. De look out punten en de canyon toppen zijn adembenemend en dat maakt de wandeling zeker de inspanning waard.
Na 2 uur en 3 kwartier in de hitte te hebben gewandeld waren we wel toe aan een plons in het zwembad. Wat is het toch genieten als je op vakantie bent!

Na een hapje te hebben meegegeten ( de vliegen hadden onze borden veroverd waardoor de eetlust rap verdween) wij de jacuzzi in en daarna lekker tukken. Morgen weer 350 km naar Uluru toe!

aud7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *