Kiepersol naar Mlilwane

Geplaatst op

kiepersol_600

Vandaag zijn we vroeg vertrokken vanuit Kiepersol omdat we de beruchte grens overgang naar Swaziland moesten doen. Maar voordat we daar aankwamen hadden we een rustige weg door Zuid Afrika. Eenmaal aan gekomen bij jeppe’s reef(grensovergang) waren we als enige bij de douane, gelukkig maar want na ons kwam een bus met toeristen aan.

Wij snel de ene grens over en gelijk bij de douane van Swaziland de benodigde formulieren ingevuld die ze niet eens contoleren ofzo, lekker handig….

Helaas stonden we net niet goed in de rij zodat de bus begeleider dacht dat hij wel even voor kon met zijn 40 passagiers. Die allemaal een stempel moesten hebben. Wij dachten daar echter anders over en zijn zo voor de rij ingeschoven om de stempel te krijgen en naar het volgende loket te kunnen gaan. Na de benodigde 50 rand te hebben betaald konden we direct verder. Onze tijd om de grens over te gaan was maximaal 15 minuten in totaal, daar waren we erg blij mee aangezien we verhalen hadden gehoord van een uur tot ander half uur.

Nu de terug weg ook zo’n mooie tijd en wij zijn blij.

Wat ons opviel aan Swaziland is dat het hele land uit heuvels en bergen bestaat.

Na een soepel verlopen reis verder kwamen we in het eerste gamereserve van dit land aan. Toen we er doorheen reden hadden we een terleurstellend gevoel omdat we geen bijzondere dingen zagen. Erg jammer. Wel hebben we nog een avond drive gedaan met een ranger in de hoop dat we meer zouden zien maar helaas. Wat we wel kregen was wat leuke en bijzondere weetjes van de omgeving en mooie vergezichten over het park en omstreken. De gids was buiten gewoon vriendelijk en gaf ons door zijn hele houding een goed gevoel over dit toch wel mooie land.

Morgen vertrekken we alweer verder naar zuid Afrika richting St. Lucia waar we 2 nachten verblijven.

Hier in het park is er naast alle beestjes geen verbinding met een telefoonmaatschappij en daarom komt dit bericht later op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *