Pezulu naar Kiepersol

Geplaatst op

neushoors_600

Gisteren zijn we na de ochtend game drive vertrokken naar kiepersol.

De ochtend gamedrive begon om 6 uur in de morgen en dat betekend vroeg uit bed. Na eerst een verkwikkende douche in de boomhut (waar je normaal gesproken een mooi uitzicht zou hebben over de gamereserve waar we verbleven) terwijl het langzaam maar zeker steeds lichter werd.

Zijn we met de camera en al de 4×4 ingestapt. David onze guide vandaag nam ons mee naar een grote game farm waar een behoorlijk aantal dieren zaten op een enorm terrein. We hadden aangegeven dat we nog geen neushoorn hadden gezien in Kruger en dat we ook nog wel een luipaard wouden zien. Dus hij op zoek, eerst de sporen in het zand zoeken en die vervolgens achterna en wel ja binnen no time had hij een moeder en zoon gevonden. Na eerst rustig vanuit de auto een aantal foto’s te hebben geschoten zijn we uit de auto gestapt om ze eens dichterbij te bekijken. Dat vonden we super gaaf!!

Neushoorns zijn in de vrij natuur behoorlijk groot, dat was me nog niet eerder zo opgevallen in de dierentuin. Tijdens deze close encounter heb ik uiteraard me kans gegrepen en het fototoestel over uren laten draaien.

Na nog even te hebben staan genieten gingen we op zoek naar ander groot wild zoals de zwarte neushoorn(wist je trouwens dat de witte neushoorn eigenlijk de wijd neushoorn heet maar dat de Engelsen dat niet konden uitspreken en het de white neushoorn werd wat vervolgens door iedereen is overgenomen), de luipaard en eigenlijk alles wat we maar konden vinden. We hebben nog een stel jackhalsen gezien nog wat meer witte neushoorns en mooie vogels en brutale apen die onze toer mooi maakte op weg terug hebben we nog buffels gezien waar we een meter vanaf stonden en als klap op de vuurpijl waren er 2 mannelijke giraffes die aan het vechten waren wat we heel bijzonder vonden.

Eenmaal terug in het kamp was er nog een ontbijt en de laatste mogelijkheid om me nog 1x Peter Pan te voelen door de boomhut op de foto te zetten. Na de voormaliteiten van de rekening betalen zijn we op pad gegaan terug naar de gate waar ons nog een verrassing stond te wachten in de vorm van een lifter die een stukje moest mee liften. Nee zeggen was er niet bij want we gingen bijna de zelfde kant op en de gate bewaker deed niet eerder de poort open. Dus wij op pad met 1 extra (bleek onze kok te zijn) de hobbel weg af naar de T splitsing eenmaal op de grote weg en haar te hebben afgezet konden we eindelijk op pad gaan.

Vandaag staat de Panoramaroute op het programma war heel mooi was tot en met de potholse daarna hadden we alleen maar mist en regen tot aan Graskop en verder naar ons hotel dus daar kunnen we niet veel over zeggen.

Wel kan ik nog even klagen over de verschrikkelijk slechte route omschrijving van aaa travel die hadden de route naar ons hotel wat volgens hun al moeilijk te vinden was compleet verkeerd doorgegeven waardoor we 2 uur in het donker met regen en extreem dichte mist ons hotel zaten te zoeken, in de omschrijving staat na 10 km sla je rechts af dat moest eigenlijk 43 km zijn als je de route nam zoals hun omschreven hadden. Als we vanuit hazyview zelf gereden waren was het wel 10 km maar dan links af. Maar die route hoorde we van de eigenaar die hadden gebeld toen we ergens tussen de plantages stonden met een nieuwe auto en allemaal op dat moment ongure arme boeren en knechten om je heen die je dus niet zag op de weg door de dichte mist, donker en regen. We gaan dit nog wel melden bij de reisorganisatie aangezien het naar perzulu ook al niet goed ging met de omschrijving.

Vandaag zijn we naar het olifanten sanctuary gegaan wat hier in de buurt zit. Dit was een ervaring uit duizenden we hebben wat geleerd over de olifanten en ze mogen aanraken, aaien en voelen. Bianca heeft nog een echte olifanten zoen gehad (lekker nat). Ook hebben we noghand en slurf gelopen en vevolgens nog mogen voeren. Het klikt commercieel maar dat is het dus absoluut niet het gaat hier om rehabilitatie en verzorging.

olifant_600

Ook zijn we vandaag nogmaals Kruger in gegaan en daar hadden we nog wat hyena’s, grote kuddes olifanten met veel baby’s gezien. En ook vandaag hebben we nog iets moois gezien namelijk 3 neushoorns die aan het vechten waren om terrein. Heel mooi en vooral heel dichtbij.

Nu ga ik de route naar Swaziland uit me hoofd leren om morgen in 1x goed te rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.