Saint John laatste dag Canada

Geplaatst op

Morgen is onze laatste dag hier in Canada, of eigenlijk is vandaag onze laatste dag hier in Canada geweest. Morgen vertrekken we naar Bar Harbor, Maine, Verenigde Staten. Maar daarover morgen meer :-).

Vandaag was een dag die voor ons eigenlijk niet had gehoeven, de rit gisteren naar Fredericton was zinloos aangezien daar niets te doen was en we gisteren ook al langs Saint John gereden waren op weg naar Fredericton. Kortom we hebben enkele uren gereden voor niets boeiends. Saint John zelf is nou ook niet echt een stad die je gezien moet hebben dus, tja wat valt er dan nog voor goeds over te vertellen…

Er is hier een omgekeerde waterval te zien, dat is wel bijzonder maar niet heel erg indrukwekkend qua grootte. Wel bijzonder want je ziet de rivier terugstromen in plaats van vooruit stromen. Dit komt omdat de Fundy baai de rivier terugdringt door het opkomen van het tij.

Reverse Waterfall, Saint John

Verder is er een indoor markt die elke dag van het jaar geopend is. Leuke en lokale lekkernijen kunnen we hier vinden, maar we hebben de lekkernijen (kreeft en dergelijke) maar overgeslagen.

City Markt, Saint John

Verder zijn we nog naar St. Martins gereden een klein vissersdorpje op een uurtje rijden van Saint John om daar een paar groten van een afstand te bekijken. Ook hier gaat het om de getijden, want deze grotten stromen vol bij hoog water en zijn toegankelijk voor mensen te voet bij laag water. En wij waren er bij hoogwater, dus helaas niet de grot zelf kunnen bekijken maar de drone is wel dichtbij gekomen.

Eén antwoord op “Saint John laatste dag Canada”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *