Canada Quebec 2

Geplaatst op

Gisteren heb ik alleen een aantal foto’s van Quebec geplaatst in de veronderstelling dat dit wel voldoende zou zijn voor een mooi geheel beeld. Vandaag is het tijd om iets te vertellen over wat we van deze stad vinden. Quebec een toeristisch trekpleister in redelijk noord Canada.

Vooral bekend om:

  • De citadel (zijn we niet in geweest wel om heen gelopen)
  • Chateau Frontenac (hier zijn we gisteren brutaal ingelopen en hebben we de dus van binnenuit bekeken)
  • Champlain straat (een klein straatje waar we vandaag door heen gelopen zijn)

  • De oude binnenstad in zijn geheel, en hierin neem ik de vele oude grote gebouwen mee
  • En een 82 meter hoge waterval.

Kortom een stadsliefhebber als iemand die wat meer van de natuur houdt kan zich hier vermaken al is de stad wel meer gericht op de stad en niet de natuur. We hebben nu anderhalve dag door de stad gelopen en ons verblijf hier afgesloten met een fantastische wandeling rondom de waterval.

Voor ons is de stad een echte aanrader geweest om naar toe te gaan. De sfeer hier is enorm goed, de oude sfeer waar we zo van houden is hier in overvloed. Al is het niet zo uitbundig als in Europa maar toch deze stad heeft wat voor ons. Hoewel we de citadel niet van binnen hebben bekeken zijn we toch helemaal rondom geweest.

De grootste gebouwen zoals de Frontenac zijn vooral zo indrukwekkend dat ik er eigenlijk alleen maar naar ben blijven kijken. Hopelijk zijn de foto’s enigszins naar wens. Maar wij hebben ons vermaakt en nu maken we ons op voor Ottowa! En zoals het er nu naar uitziet zien we de nicht van Bianca naar 13 jaar weer eens terug in Toronto. Good times!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *