Dag 2 great ocean road

Geplaatst op

image

Eens even kijken wat hebben wij vandaag gedaan… De dag begon redelijk vroeg zo rond een uurtje of half 8 het waaide enorm en de vooruitzichten waren niet al te best. Maar goed we hadden een aantal punten opgeschreven welke we wouden gaan bekijken dus we hebben ons zelf toch maar uit bed gesleept en een bakje instant koffie gemaakt om wakker te worden. Eenmaal goed wakker zijn we op pad gegaan om eerst de zeehonden op te zoeken, ze zouden direct tegenover de cottage moeten zitten maar vandaag waren ze zeker even aan het jagen want er was geen zeehond te vinden. Okay dat is jammer en voorspeld niet veel goeds voor vandaag…

Maar we laten ons niet uit het veld slaan dus gaan we op zoek naar de Cape Otway lightstation. Hier schijnt een piloot op onverklaarbare wijze te zijn verdwenen nadat hij een ander vliegend voertuig had gezien. Althans dat staat op een bord daar :-). Dit was overigens niet de reden waarom we de vuurtoren wilden zien. Wij zijn allebei nog nooit in een vuurtoren geweest en het leek ons leuk om er eens boven op de staan en van het uitzicht te genieten. Dat is best leuk om te doen kan ik je vertellen,  er is overigens verder niets te doen behalve kijken naar walvissen als je geluk hebt.
Onderweg hebben we wel heel veel Koala’s gezien in de bomen, deze schijnen hier altijd te zijn dus als je in de buurt bent ga dan even richting de vuurtoren om ze te spotten. Ook kan je hier walibies vinden dus goed kijken 😉

Hiervandaan zijn we door gereden naar Otway Fly Treetop Adventures om tussen de boomtoppen een wandeling te maken. Dit kost je zo’n 25 dollar en is het geld niet waard achteraf bekeken, we hadden beter even kunnen doorrijden naar de 2 watervallen die er ook zijn.  Maar omdat we nog naar de 12 apostles wilden gaan hebben wij deze wandelingen van 1 uur en 2,5 uur niet gedaan.

Dus zoals ik net al zei zijn we vandaag naar de 12 apostles gegaan zo rond 4 uur, de zon begon al een beetje onder te gaan en dat geeft mooie beelden, het licht wordt wat zachter en daardoor zijn de vormen extra mooi, hoe langer je wacht hoe beter het licht wordt en des te specialer de rots formaties worden. We hebben denk ik wel ander half uur zitten staren en kijken naar dit natuur schoon. Het was bij voorbaat het hoogtepunt van deze reis en dat is het zeker gebleken. Morgen gaan we weer even kijken om afscheid te nemen tijdens de doorreis. Ik kan niet wachten! 

Bekijk de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *