Banff dag 2

Geplaatst op

Het is nu half 1 in de nacht en we zijn ons klaar aan het maken voor de nacht en het uitchecken morgen uit onze kamer hier in Banff. Het was weer een flinke dag met veel mooie en vooral ook gezellige momenten. Wat hebben we vandaag gedaan? Na wederom een rustig begin zijn we in de auto gesprongen om een Beavertail te halen.Maar eerst zien we een aantal brutale raven/ kraaien het lunchpakketje van de schoonmaakster opeten uit haar tas. Dit moesten we natuurlijk even filmen :-).

Op weg naar downtown… De Beavertail, hier had Bianca al dagen zin in dus dit moesten we echt even afstrepen. En aangezien we nu toch op de Banff Avenue zijn kunnen we net zo goed eens kijken naar een leuke ansichtkaart voor het thuisfront. Het valt de gehele vakantie al niet mee om een leuk kaartje te vinden maar na een aantal winkels te hebben doorzocht toch nog een paar leuke kaartjes gevonden. Dus houdt de brievenbus in de gaten een aantal weken nadat we thuis zijn. 

Cave & Basin

Hierdoor hebben we wel de gehele winkelstraat gehad en dat is mooi. Want nu hebben we tijd om een aantal “Must See” items volgens Tripadvisor af te gaan. De eerste stop is de Cave & Basin, het geheel van alle natuurparken in Canada vind hier zijn oorsprong, zeggen ze. Wij gaan vol verwachting de expositiezaal in en kijken wat rond naar de uitestalde items. Maar eigenlijk zoeken we de ingang naar de grot want daar komen we voor. De ingang is snel gevonden. We hoeven alleen maar onze neus te volgen, want de geur van zwavel is onmiskenbaar.  Het is even rustig en ik probeer snel een paar leuke foto’s te nemen voordat de volgende buslading alweer binnenkomt zetten. Helaas was ik iets te langzaam en nog voor ik Bianca kon vereeuwigen stonden er alweer 15 man zich te verdringen boven de smerige dampen. Hierdoor zijn we maar snel weggegaan want deze drukte daar houden we niet zo van.

Route Lake Minnewanka

Onze volgende idee was om naar het grootste meer van Banff te gaan om te zien of deze er net zo mooi uitziet als Lake Louise of de vele andere ijsblauwe meren hier. Groot is het meer wel maar echt bijzonder oogt het niet. Na een minuut of 10 zijn we dan ook wel weer uitgekeken en rijden we de toeristische route verder om te stoppen bij een ander uitzichtpunt.

Op deze weg komen we nog een kudde berggeiten tegen die naar alle eerlijkheid hoogst waarschijnlijk niet heel erg fris ruiken want op de foto zien we meerdere vliegen rondom een geit zwermen. Maar goed we zijn niet op reuk afstand dus de geur maakt ons niets uit.

Bij het uitzichtzicht zien we vele mensen zwemmen en spelen in het water, en even verderop (letterlijk 50 meter) zien we een aantal mensen in de berm staan wijzen en fotograferen naar de andere kant van de weg. Er blijkt een jonge zwarte beer daar te eten. Dus wij stoppen ook en gaan naast deze mensen staan kijken naar het dit machtige beest. Eigenlijk is het gekkenwerk maar we denken dat de massa de beer wel zou afschrikken dus in de meerderheid moet het goed komen 🙂 .

Na een minuut of 4 komt er een berenwacht aanrijden en deze meld ons dat we niet dichterbij moeten komen en dat de huidige afstand eigenlijk niet kan maar voor nu zien zij het gevaar er ook even niet in. De beer is veels te druk bezig met het eten van zijn bessen. En eten dat kan die wel zo hij schrokt de kleine besjes echt naar binnen. Maar al snel is de beer ook zijn restaurant een beetje zat en vertrek deze over de heuvelrug naar een beter restaurant voor verse besjes.

Wij zijn in ieder geval super blij want we zien nu in wel meer dieren dan wat we eerst gedacht hadden te zien in Banff. Vandaag wel geteld een paar geiten en nu een beer. En wonder wel beide niet heel erg ver van elkaar verwijderd.

Blij en toch ook wel opgelucht pakken we onze spullen in en gaan verder deze route af. Op de weg zien naar de snelweg toe zien we eigenlijk niets bijzonders meer. Dat is tot dat ik de snelweg op wil gaan rijden. Nog op de afslag (niet oprit) stop ik de auto Bianca ziet wat in het hoge gras lopen. We weten niet wat het is maar het loopt achter het hekwerk van een klein vliegveldje. Zou het een hertje zijn? Bianca pakt haar verrekijker en pak de telelens erbij. Zo kunnen we beide ver weg  kijken en zien we tot onze verbazing een Coyote ver weg in het veld lopen zelf met mijn 800mm lens kan ik het dier niet groot in beeld krijgen. Maar dat mag de pret niet drukken we hebben een beeld van wat we gezien hebben.

En de dag loopt op zijn einde (het is nu ondertussen toch al 5 uur  geweest) en we hebben een 3de dier gespot en 1 welke we nog niet eerder hier gezien hebben. De marmotten in het veld maakt het allemaal niets uit ze vinden het allemaal wel best en gaan gewoon verder met staan kijken naar… niets denk ik want de coyote is al weg.

Vermilion lakes

De tijd is nu tegen half 6 voordat we hier aan komen en we rijden rustig de Vermilion lake road af op zoek naar wilde dieren 🙂 . Deze vinden we in eerste instantie niet dus ik ga maar even fotograferen. Het is een mooi plekje en heb net ervoor een andere fotograaf er foto’s zien nemen. Een goed voorbeeld doet volgen denk ik dan en met mijn gedachte bij de watervallen in Jasper moet ik nu toch wel een beetje om mijzelf lachen. Ik doe het zelfde als het mij zo uitkomt. Alleen ik stuur niet iemand weg 🙂 . Terwijl ik bezig ben hoor ik stenen naar beneden vallen van de wal achter mij, verschrikt kijk ik om op het moment dat ik Bianca hoor roepen. En ik zie  nog net een groepje berggeiten boven langs de berg rennen. Als dat maar goed gaat met de auto en die vallen de stenen naast de auto. Gelukkig is dit helemaal goed gegaan. Hierdoor konden we zonder schade verder rijden. Dit keer was het de supermarkt (deze stond in de Tripadvisor), voor wat drinken en een koekje. Het is nu half 7 en de trek begint op te spelen. Dus we willen ons lijstje snel afronden.

Bow falls & Cascade gardens

De Bow falls watervallen liggen onder het bekende en vooral bijzondere Fairmount Springs Banff hotel te liggen, echt warm worden we niet van de watervallen dus veel tijd spenderen we er niet. De nemen maar even een kijkje vanuit de auto bij het hotel en ook hier nemen we niet meer dan 5 minuten voor. En deze tijd is eigenlijk alleen maar rijtijd want damm wat is dit hotel enorm groot! Op de weg naar Surprise corner stoppen we nog even bij Cascade gardens, een klein tuintje welke ons vooral bij zal blijven vanwege de eekhoorns. Het is een leuke stop zo tussendoor.

Surprise Corner & Hoodoos

Volgende agenda punt is Surprise corner, de naam zegt het al het is een verrassing als je er aan komt. Wat zien we? We zien het Fairmount Hotel liggen in al zijn glorie. Maar meer ook niet dus hier staan we een paar minuten en vervolgen onze weg naar de Hoodoos bij Banff. Hiervoor moesten we wederom de auto uit, de zon gaat al onder eer we er aankomen maar dat drukt de pret niet, we gaan immers zo eten dus wat maakt het uit. We nemen het wandelpad en zien een 4 tal omhoog staande stenen formaties, maar om hiervoor nou een stuk te moeten rijden?… Nee geef ons Bryce Canyon maar daar staat het vol met Hoodoos en deze zijn 1000x mooier.

Na als laatste nog de Tunnel Mountain drive te hebben gereden zetten we de auto neer in downtown om bij Tonny’s te gaan eten. We denken we pakken nog snel even een echte hamburger mee maar onze maag heeft er moeite mee gehad. Ik kon met moeite deze burger weg krijgen en Bianca heeft ook een dappere strijd geleverd maar het formaat is gewoon te veel. En dat ondanks dat we vandaag alleen een Beavertail en 2 koekjes hebben gehad.

Nu is het toch echt tijd om te gaan slapen zodat we morgen het laatste deel van onze reis kunnen maken, de rit naar Calgary voor 1 nacht om de volgende dag het vliegtuig terug naar huis te nemen. 🙁 .

Video van de dag

2 reacties op “Banff dag 2&rdquo

 1. Hallo jammer dat het voorbij is wat een mooie vakantie hebben jullie gehad en wat een mooie natuur daar zeg en wat een mooie foto,s zeg dat is echt genieten er van
  Als je thuis bent dan geniet je er nog meer van eigelijk van zo,n reis geniet je drie keer van
  Eerst in elkaar zetten dan het beleven en dan thuis de foto,s goed bekijken
  Zeg tot de volgende reis waar we weer heerlijk van gaan genieten
  De groetjes en een goeie reis naar huis

  Herman en joke

 2. Wat een ontzettend leuk verslag en een prachtige vakantie.
  Goede terug reis en hoop snel nog meer foto’s en video’s te zien.
  Ze worden steeds leuker goed gedaan Bianca.
  Waar heer gaat de volgende reis?
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *