Stampede in Calgary

Geplaatst op

De dag begint als gewoon tas inpakken, kamer checken en de route intoetsten. We rijden vandaag naar Calgary voor onze laatste nacht in Canada. Maar eerst halen we nog een ijsje bij Cow’s en posten we de kaartjes bij het postkantoor. Nu maar hopen dat alle kaartjes dit keer aankomen.

De weg naar Calgary

Deze weg is kort en redelijk saai er valt vrij weinig te zien, deels komt dit door het landschap maar grotendeels komt dit door het slechte weer. Alleen maar regen en mist gezien tijdens het rijden. Dus tja een verloren afrit opgaan voor een uitzichtpunt op een berg liep op niets uit. En na 2 uur komen we aan bij het hotel. We vragen in het hotel nog even na hoe we het beste naar de stad kunnen gaan en er wordt aangegeven dat we het beste met een trein kunnen gaan ivm de Stampede. En wie ons een beetje kent weet dat we dan juist de auto nemen en zelf eerst maar eens gaan kijken of het echt zo druk is in de stad.

En wat bleek het was wat druk maar er was nog genoeg parkeerplek te vinden en Bianca ziet er een voor maar 2 dollar voor de hele dag. Ideaal want deze parkeerplek is ook nog eens direct naast 8th avenue waar gezellige uitgaansgelegenheden zijn en we proeven de sfeer al van de jaarlijkse stampede.

De stampede is een jaarlijks terugkerend evenement in juli waarbij heel de stad wel ondergedompeld lijkt te zijn in cowboy. Al is het in Calgary altijd wel cowboy-achtig nu is dat nog eens dik aangezet. We zijn er op een zaterdag en dat betekend een drukte van belang op het terrein van de stampede. Ik kan dit evenement denk ik het beste omschrijven als een koningsdag of een bevrijdingsfestival.

Vele etenskraampjes wisselen elkaar af en de gekste producten kan je hier kopen om te eten. Wat denk je van gefrituurde koekjes? Of en Hotdog in een augurk met daaromheen deeg? Niet gek genoeg? Ach ze frituren hier van alles en dus ook gewoon een Snickers… Gelukkig hebben ze ook een kalkoenpoot of spareribs te koop maar. Ik dacht dat het wel apart zou zijn als ik gebakken koffie zou nemen. En wat blijkt het smaakt als een deegbol met koffie smaak. Best ok eigenlijk.

Bianca gaat voor een aardappel als chips op een stokje en we delen nog een patatje. Maar er is meer te doen. Er zijn verschillende shows. Zo konden we genieten van een line-dance en de voorbereidingen van een cow round-up. We wilden vanuit de cowboys en girls te paard eigenlijk ook eens zien hoe de durfals het doen op motoren.

Dus we gaan naar een ander gebouw op het terrein door de stromende regen, maar door een overdekte en slimme route van Bianca komen we droog over. We zijn net op tijd voor de eerste motoren. Best knap wat die jongens doen, ik doe het ze niet na. Al wil ik het ook niet kunnen 🙂 .

We nemen ook nog een kijkje in een indianen dorpje, maar de kou en de miezerregen hebben toch wel effect op ons. Bianca heeft het koud in een lange broek met een shirt met lange mouwen en een jas. En ik vernikkel in een korte broek met T-shirt. Dus uiteindelijk vinden we het wel tijd om te gaan en we lopen door de stad terug naar onze auto.

Canada was weer enorm gastvrij en we zijn blij dat we dit hebben mogen doen en zien. We kijken nu al uit ons volgende avontuur! Bedankt voor het volgen en de vele reacties we vinden het leuk om deze te lezen.

Een video verslag van onze laatste dag

2 reacties op “Stampede in Calgary&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *