Alice Springs

Geplaatst op

aud9

Okay wat hebben we vandaag gedaan?? Nou we hebben eerst maar eens de warmte hier proberen te verwerken. Het is hier een stukje warmer dan aan de oost kust.

Vandaag zijn we naar een canyon geweest Standley Chasm. Dit is een canyon zoals er heel veel zijn maar deze word hier op alle kaarten afgebeeld omdat de kleur rood rond het middag uur veranderd en heel erg intens word wat natuurlijk een mooi gezicht is met een blauwe hemel erboven.
Om er te komen moet je 20 minuten door de kloof lopen en dit is prima te doen voor jongeren, ouderen die slecht ter been zijn kunnen dit beter niet meer doen. Echter de aussies zijn bikkels en dus waren er mensen dik in de 70 met hun wandelstok aan het wandelen ( bewondering hoor).
Maar ga er heen als je hier bent want de stad zelf is dodelijk saai!! Dus dit is een goede afleiding.

Verder zijn we nog naar het “must see” Desert Parc gegaan. Volgens alle boeken moet je hier heen maar als je geld wilt uitgeven aan lucht is dat zeker de moeite waard. Het was zonde van ons geld. We hadden gedacht veel dieren te zien zoals bij de vorige sanctuaries maar hier was dat dus niet het geval. En aangezien je in een woestijn rondloopt is de hitte ook niet echt een motivatie.

We beginnen goed te snappen waarom deze plek (Red centre) word afgeraden in de zomermaanden hier. Dan is het ongeveer 47 graden hoorden we vandaag.

Morgen gaan we naar Kings Canyon!

Gr, ons

2 reacties op “Alice Springs&rdquo

  1. Gave verhalen! Na de vakantie maar eens gauw afspreken. Ben razend benieuwd naar de foto’s. Wij nemen de foto’s van Sri Lanka dan wel mee. Nog een paar fijne dagen daar en tot gauw. Liefs, Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *