Acadia NP & Bar Harbor

Geplaatst op

De dag begon rustig na een goede nachtrust. Na een stevig en lekker ontbijt springen we de auto in om naar Bar Harbor te rijden waar we aan een Whale Watching excursie zouden gaan deelnemen. Wij denken oh wat lekker een rustig dagje op het water en zoeken naar de grote bultruggen, een excursie waarbij enkele mensen deelnemen, dachten wij.

Vuurtoren Bar Harbor

We komen het slaperige dorpje binnen rijden, waar het ondertussen super druk is geworden vanwege 2 cruiseschepen die hier voor anker liggen. En we hopen dat onze excursie toch niet een boot zal zijn met 200 mensen aan boord. We proberen een parkeerplekje te vinden bij de haven wat best snel lukt en checken in bij de Bar Harbor Whale Watching Company.

Hier krijgen we te horen dat als onze excursie geen walvissen zal opleveren dat onze ticket nog 3 jaar geldig zal zijn. En ohja dat we op de boot moeten waar 300 mensen op zitten en waarbij 95% al aan boord is gegaan. Wat betekend dat we met moeite een plekje konden vinden, wat uiteindelijk wel gelukt is. En na enige tijd konden we zelfs aan de reling staan om de dieren te spotten.

Dolfijn

Dit is het naseizoen van de walvissen tochten en daardoor is de kans klein dat je ze tegenkomt, maar gisteren (de dag dat we eigenlijk wouden gaan) hadden ze nog een bultrug gezien. Dus we hebben nog wat goede hoop. Na uren op zee te zijn en alleen dolfijnen, seals vogels en een maanvis te hebben gezien vervliegt onze hoop toch wel omdat de kapitein de boot terug naar de haven vaart. Al met al wel een leuke boottocht maar we hadden dit ook makkelijk kunnen overslaan.

Maanvis (ocean Sunfish)

Na deze excursie is het tijd om de benen te strekken en een 5km lange wandeling te doen door het Acadia NP genaamd de Gorham Mountain Trail. Deze trail is wel langer dan 5km maar we zijn nog niet zo ervaren dat we langer aandurven. Dus nemen we de kortere loop van 5km. Het is een beste klim de 160meter omhoog over rotsen, bospaden en langs de kliffen. Maar eenmaal boven is het uitzicht echt de moeite waard. En zo komen we aan het einde van deze dag.

Eén antwoord op “Acadia NP & Bar Harbor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *