De weg naar Portland

Geplaatst op

We zeggen vaarwel Acadia, je hebt ons mooie wandelingen gegeven en prachtige vergezichten en af en toe ook een klein beestje waarbij het grootste dier een hertje was en die zagen we zelfs in de stad i.p.v. in het bos. De route vandaag brengt ons lang een pumpkin patch (pompoenveld) in Levant, langs een pier aan Old Orchard Beach en veel snelweg.

Indian Summer

Het pompoenveld doorwandelen dat is echt iets wat je gedaan moet hebben zo vlak voor het pompoen en haloweenseizoen hier in Amerika. Hele gezinnen trekken er dan op uit om samen de beste pompoen uit te zoeken, welke dan uitgehold met een gezichtje voor de voordeur komt te staan. En van het vruchtvlees maken ze de lekkerste taarten, soep enz.

Pompoenveld (Pumpkin Patch)

Dus het verbaasde ons niet dat er een gezin in het veld stond waarbij het kleine ventje zei dat die nog een pompoen wou hebben nadat die een enorme had uitgezocht. Dat vonden de ouders wat te gek, maar ondanks een ferme nee moesten ze toch lang aanhoren dat er toch echt nog een pompoen mee moest.

Ondertussen probeer ik de Drone op te laten stijgen maar doordat de boerderij kennelijk in een No-Fly zone ligt mag ik ondanks toestemming van de boer niet vliegen hier boven het veld en dat is jammer want er is ook een doolhof in het maïsveld gemaakt en die wou ik maar wat graag van bovenaf fotograferen. Helaas niet gelukt. Na wat grond foto’s te hebben genomen en een pompoen of twee in de lucht te hebben getild zijn we maar op weggegaan richting Portland om vervolgens door te rijden naar Old Orchard Beach met zijn bijzondere pier.

Old Orchard Beach pier op 250meter

De pier zelf is een verzameling van kroegjes waar je lokale drankjes en hapjes kunt eten. Echt niet iets voor ons. Maar met zonsondergang het tijdstip waarop wij hier aankwamen is het toch echt wel een trekpleister en als je in de buurt bent een must see voor je vakantiefoto’s. Hier kon de drone wel de lucht in en dat heb ik dan ook een flinke tijd gedaan :-).

Morgen gaan we het bos in bij Woodstock, we zijn erg benieuwd wat we hier gaan tegenkomen, maar eerst gaat de wekker heel erg vroeg om de vuurtoren van Portland bij zonsopkomst te fotograferen, tenminste als ik dat red want na deze lange dag ben ik/zijn we toch best wel moe en dan moeten we maar zien of de vroege wekker zijn werk gaat doen zo op vakantie.

2 reacties op “De weg naar Portland&rdquo

  1. Leuke reisdag zo te lezen. Weer mooie foto’s. De facebook omslagfoto is ook mijn keus uit de serie: prachtig. Goede reis verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *