Van mountain zebra naar Addo

Geplaatst op

mountzebra_600

Wederom was het vroeg ochtend voor ons. Wat we normaal in Nederland extreem vroeg vinden voor ons werk begint hier heel gewoon te worden. Misschien heeft het vroeg naar bed toe gaan hier een verklaring voor … Anyway ik weet nu wel weer waarom ik vroeger als kind heel vroeg wakker was. Althans ik denk dat het vergelijkbaar is, navraag graag bij mijn ouders.

Zoals ik zei vroeg op om nog door het park te rijden alvorens we door moesten stomen naar het volgende park en onze eindbestemming wat overigens niet onze verblijfplaats is, want dat ligt 15 km van de poort af.

We dachten er goed aan te doen om vroeg op te staan om zo nog kans te maken om zwarte neushoorns te zien. Maar helaas het blijft een droom ben ik bang want ook vandaag mocht het niet zo wezen. Wel hebben we andere dieren gezien zoals buffels, springbokken, struisvogels, jackhalsen, en nog veel meer maar niet waar we voor gingen, helaas.

Toen we de poort uit reden kregen we nog een soevenier mee in de vorm van een bidon van de nationale parken, heel aardig en vooral handig met sporten. Na de dagelijkse tankbeurt waarbij de bediende uitermate aardig was ging de reis enkeltje N10 naar Addo toe. Deze weg is met zijn vele vergezichten bijzonder mooi om te rijden alleen is het voor de dieren niet zo mooi want het was ook een dode weg voor de apen en bavianen ik heb zelfs nog een bok zien liggen, heel zielig vonden we. Het was een letterlijke smet op de reis, verdere verduidelijking lijkt me overbodig.

Aangekomen in Addo hebben we gelijk op het bord gekeken waar wat gespot was en ik zag tot mijn vreugde een zwarte neushoorn staan en uiteraard waar de olifanten waren. Wij opzoek naar de neushoorn zo moeilijk kon dat toch niet zijn…. Helaas de waarheid was hard voor ons want ook hier weer geen neushoorn maar wel veel olifanten, struisvogels, warthogs, kudu, slang(etje), jackhalsen en een hele boel vogels.

Dit was ons laatste park waar we de neushoorn zouden kunnen zien en dat geld ook voor alle katachtige want die hebben we ook maar minimaal gezien, 2 x een leeuw en dat was het wel wat de moeite van vernoemen waard is.

Enigszins teleurgesteld in deze gemiste spots zijn we naar onze lodge gegaan. Na onze ervaringen met een (waarschijnlijk giftige) schorpioen in onze tas, een enorme spin(en geloof me in Florida zitten freaks maar deze was echt enorm) in de kamer. Hadden we gehoopt op een nacht in een huis ipv een hut. Maar zoals je waarschijnlijk al kan raden slapen we weer in een hut (deze is volgens traditionele stijl gebouwd met modder en is incl. spinnen) al moet ik wel zeggen dat alle hutten en verblijven er wel heel goed uitzien echt de sterren waard maar het ongedierte krijg je erbij (dat hoort echt hier zo).

Morgen gaan we de tuin route rijden naar Knysna over de N10 een makkelijke route van 340 km.

herman en joke zei

ik weet niet ik denk dat er wat mis is er staat niks op jammer
maar een mooi park hebben jullie veel gezien van die olifanten je kunt er niet genoeg van krijgen
zijn jullie met een jeep gegaan of eigen auto
toen wij er waren was het niet zo druk in het park nu dan en zijn de blauwe plekken al over
zeg geniet er nog van herman en joke
21 september 2009 20:57
maico zei
Betreft inderdaad een foutje met versturen.
De zere kont is wel zo goed als weg:-), we hebben addo met eigen auto gereden.Gr. Maico&bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *