Valemount

Geplaatst op

Ok hoe te beginnen aan deze dag. Laat ik beginnen bij het begin. Het zou een 2 tot 3 uur rijden zijn van Clearwater naar Valemount. En aangezien het een soort gelijk dorpje als Clearwater leek te zijn hadden we de verwachting dat je hier een goede middag kunt vullen zonder daarvoor een 3 uur durende hike te hoeven doen. Helaas de hikes hier zijn bij Mount Robson en de kortste route is daar 7km heen en 7 km terug. Of je gaat tot de helft van deze route en je maakt er ongeveer 8 a 9 km van als totale ronde. Dan zie je net een uitzichtpunt en het eerste meer. De tijdspanne hiervan zou dan zeker 3 uur zijn. En aangezien we dit navragen rond 3 uur was dat niet helemaal een verstandig idee dachten we.

Rearguard Falls

Dus we hebben eerst de waterval opgezocht waar pap het over heeft gehad de Rearguard Falls. Hiervoor zouden we een halfuurtje moeten wandelen over een makkelijk pad. We verwachten een hoge waterval maar in plaats daarvan troffen we een lage maar brede waterval aan. De rivier wordt ook veel gebruikt door waterrafters, hierdoor konden we nog even kijken naar het te water laten van een rubberbootje in de toch woeste rivier. Het was niet druk hier en dus kon ik nog even een paar foto’s nemen. Al was een ruitenwisser wel handig geweest om al die druppels van de lens te vegen. Na hier een half uurtje te hebben genoten van het uitzicht was het op weg naar waterval nummer 2.

Overlander Falls

De tweede waterval en de laatste waterval van vandaag was de Overland Falls net even voorbij het Informatiecentrum waar we eerder de hiking informatie hadden ingewonnen. Om het water te bereiken moesten we een steile helling af en uiteraard ook weer op 🙂 . Op zich is de waterval zelf niet heel erg bijzonder maar met het heldere water was het wel een bijzonder geheel. Vooral ook als je de canyon in keek met de berg op de achtergrond.

We hebben het vandaag buiten de auto nog mooi droog gehouden, want het was een natte dag hier bij Valemount. De buien hebben we gelukkig alleen gehad tijdens het autorijden 🙂 . Na een maaltijd bij het enigste fatsoenlijk uitziende tentje hier was overigens niet heel erg best smaakte, een beetje flauw zijn we nog even de Hot tub in ons hotel in gegaan. Al met al een goede afsluiting van de dag.

2 reacties op “Valemount&rdquo

  1. Ik dacht dat je Rearguard en Overlander Falls zou doen op weg naar Jasper, maar zo heb je morgen extra tijd voor Moose lake, Yellowhead Lake en Jasper en omgeving zelf natuurlijk (als je tenminste wat vroeger op staat!). De foto van Reargard vind ik heel erg mooi geworden. Dat is mij niet gelukt zonder ND filters. http://maico1979.com/anne/2014/05/page/2/
    Veel plezier morgen.

  2. Toch even weer gelezen en benieuwd wat er te gebeuren stond meneer beer was er dus vandaag niet.
    Dan maar iets anders schieten.ik bedoel plaatjes geen beren hoor.
    Goeie reis verder groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *