Parijs anno 2012

Geplaatst op

parijs_600

Afgelopen Koninginnedag was het weer eens zover, Bianca en ik hebben een reünie gehad van Parijs.

Voor mijn verjaardag had ik nog een weekendje weg tegoed en dat hebben nu maar gecombineerd met ons 10 jaar samen zijn (eigenlijk hadden we dit al in Reims gevierd) en de mogelijkheid om elke 5 jaar van ons samen zijn een romantisch weekendje naar Parijs te gaan:-)  komt al met al goed uit zo 🙂

Ook deze keer hebben we geprobeerd er weer een nieuwe draai aan te geven. Naast de standaard bezienswaardigheden hebben we er nu voor gekozen ons eens cultureel te zijn zoals alleen wij dit kunnen:-)  dat betekend: een beetje cultuur, veel lopen en overal snel kijken want oh oh wat is de stad mooi en groot.

Zoals altijd is de stad te groot en de tijd te kort. Maar goed dit maal hebben we dan toch de stap gemaakt en zijn we in de lange rij gaan staan bij het Louvre, om de Mona Lisa te bekijken. Naast de vele vele schilderijen van de grootmeesters. Ik moet toch wel bekennen dat ondanks het formaat en de zere voeten die je krijgt van de enorme afstanden in het Louvre we het zeker de moeite vonden om gezien te hebben! Het is heel mooi en heel druk maar dat is vooral bij de Mona Lisa zo, zodra je de afdeling met Egyptische oudheden komt is het al weer een stuk rustiger.

Na het Louvre zijn we naar een Jazz tent gegaan om een kopje thee en een biertje te drinken. Een leuke tent aan de achterzijde van het museum en vlak bij de bruggen over de Seine, het is überhaupt een leuk district om doorheen te wandelen en een gezellige bar te vinden!

Verder zijn we nog naar de Notre Dame geweest waar op dat moment een mis gehouden werd, en hierdoor de kerk afgeladen was. Ook hier houd ik de traditie van mam in ere en steek ik een kaarsje aan voor alle dierbare die ons zijn afgenomen! Uiteraard is de hoofdreden het gemis van mam, en de wens dat mam waar ze mag zijn het goed heeft en weet dat we van haar houden!

Verder hebben we een nieuwe ervaring opgedaan door naar de begraafplaats van de stad te gaan, daar waar de grote liggen begraven. We hebben specifiek de graven van Jim Morrison en Edith Piaf opgezocht, en ons verder verwonderd over de omvang van sommige graven.

Verdere hoogte punten van de trip waren het zien van bekende Nederlanders, Peter van der Vorst en Moscovits bij de schildersbuurt naast de Sacre Cure(ofzo iets) 🙂 . De Eiffeltoren bij avond, verlicht en al!
En om af te sluiten heerlijk te eten in een aantal leuke restaurants er zijn er immers genoeg!

Voor nu is dit even een opsomming van onze trip naar Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *