Oud en nieuw in Rome 2012

Geplaatst op

rome-1

Met oud en nieuw zijn we net als afgelopen jaren weer op stedentrip gegaan. Onder het moto we willen de wereld meemaken nu het nog kan!

Dit jaar was het Rome, Bianca heeft deze stad nog nooit kunnen bewonderen terwijl ik wel eens de gelegenheid heb gehad om daar rond te kijken (al was ik toen nog heel jong).

Aangekomen op het einde van de dag na een lange autorit van om en nabij 15 uur. Zijn we na het eten van een afhaal pizza gelijk gaan slapen om morgen vroeg te beginnen met het bekijken van de stad.

Omdat we direct buiten de stadsgrens verbleven in een uitstekend hotel moesten we met de bus naar de station om daar de metro te pakken de binnenstad in. Het hotel waarin we verbleven uitstekend verzorgd echter hadden we veel problemen met de verwarming van de kamer. Om een of andere reden kregen we de temperatuur maar niet omlaag naar een graadje of 18 in de nacht dus moesten we midden in de winter slapen in een kamer van dik 35 graden. Dit is niet echt te doen eerlijk gezegd.

Maar goed na een ontbijtje en het euvel te hebben gemeld bij de receptie zijn we met goede moet op de bus gestapt en na een half uurtje tot 45 minuten reizen komen we aan bij het colosseum. We hebben bij het metro station een toeristen kaart gehaald en daarmee konden we snel langs de rij met wachtende mensen om binnen te komen. Dit scheelt echt een enorme hoeveelheid tijd, kost niet veel extra en het geeft een hoop gemak!

In het colosseum was het een drukte van belang maar er was nog genoeg ruimte om de omvang in je op te nemen en na te denken hoe het geweest had moeten zijn duizenden jaren terug. Gladiatoren strijd man tegen man, exotische dieren die er gebruikt werden. Er zijn zelfs hele zeeslagen nagespeeld!

rome-2 rome-3

Maar goed nu is het een ruïne die je kan bezichtigen, net als het Forum romanum wat er naast ligt. Neem je tijd om dit te bekijken want deze opgraving is enorm groot en indrukwekkend. Na hier letterlijk uren te hebben rond gelopen waren we wel toe aan een bakkie koffie met wat lekkers. En het is immers Italië dus keuze genoeg om wat te gaan drinken.

Dit was een mooi begin van Rome!

Hierna hebben we de dagen besteed met het bekijken van de meeste hoogte punten en lekker ronddwalen door Rome om de locale sfeer goed te proeven!

Zo zijn we via Piazza Venezia gaan lopen naar de Spaanse trappen, Trevi fontijn, Pantheon, Palazzo Spada,, Trastevere, Castel Sant ‘Angelo, Piazzo Navona en Campo de’ Fiori.

rome-4 rome-5rome-6 rome-7 rome-8 rome-9

Uiteraard zijn we ook naar Vaticaanstad gegaan en hebben de Sint Pieterskerk bekeken incl het plein met duizenden mensen die er stonden te wachten om binnen te kunnen. Wij hebben hier een beetje vals gespeeld, maar goed een beetje bluffen helpt je een hoop tijd verdienen in deze stad blijkt wel.

Afsluitend wouden we Via Appia Antica gaan bewandelen langs de hoogte punten. Helaas had ik een beetje last van kaartkijken alsof ik nog 5 jaar was dus we liepen de verkeerde kant op. Wel over de Via Appia Antica maar dan zonder de meeste bezienswaardigheden. Enorm balen maar teruglopen was geen optie meer een uur nadat we begonnen.

Maar goed Rome is een fantastische stad met enorm veel bezienswaardigheden. Ik weet zeker dat we nog eens terugkomen want alles hebben we niet gezien en daardoor blijft het leuk om toch weer terug te gaan.

rome-10

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *