De 6 hoogtepunten van Venetië

Geplaatst op

VenetieVenetië, de stad van de Casanova. De stad met de duizend kanalen waar zingende bootmannetjes verliefde koppels door de grachten varen. Oh Venetië wat ben je een mooie stad! We hebben 4 dagen genomen om je te verkennen maar wat blijkt dat kan ook in 2 dagen. Hierdoor kregen wij bijvoorbeeld nog de gelegenheid om naar de stad van Romeo en Julia te rijden: Verona!

Maar goed we hebben dus 2 dagen door Venetië geslenterd en dit hebben we gezien! Allereerst hebben we een hotel genomen direct buiten de stad Venetië, omdat in Venetië zelf weinig plek is, het is er heel duur en je bent volledig omringd door toeristen die gaan vervelen. Dus wij hebben een hotel geboekt via Vakantieveilingen.nl, het hotel alla giustizia is gevestigd in Mestre een klein dorp op het vaste land en direct naast de snelweg. Een prima hotel alleen begin niet aan het ontbijt. Anyway, vanuit het hotel is er een rechtstreekse verbinding naar het busstation in “down town Venetië”  waardoor je met 20 minuten al langs de grachten loopt.

Een aanrader is om de touristische route naar het San Marco te nemen, deze route gaat weliswaar langs de meeste touristische winkels maar geeft wel een juiste weergave van wat men verwacht bij deze stad. Overigens vinden de bewoners het niet prettig alle toeristen in de kleine waterstad, maar de paradox hierin is dat ze ook niet zonder de toeristen kunnen aangezien bijna iedereen hiervan afhankelijk is in de stad. Of je nu een ober op een terras of restaurant bent of je vaart de bootbus rond iedereen in Venetië is over het algemeen bezig met het toerisme.

De route van het busstation naar San Marco loop je gemakkelijk in ander half uur en dan neem je nog de tijd om van alles en nog wat onder weg te doen zoals een masker kopen of een lekker gebakje van pistache nootjes. Het plein van San Marco is het bekenste plein en was vroeger de entree tot de stad. Iedereen die naar deze stad kwam is via dit plein binnengekomen. Okay voorbereid als altijd stappen we dus de bus uit en kiezen we de gebruikelijke route (volg de meute). Met de ANWBextra gids van Venetië in onze handen zijn we op zoek gegaan naar de 15 plekken aanbevolen om zeker te zien in deze stad. We hebben er echter maar 6 echt bekeken.

Punt 1: Canal Grande, dit is zoals de naam al zegt een kanaal wat dwars door de stad loopt en zo breed is dat hier de varende bussen door heen gaan. Verder niet veel over te vertellen behalve dat je hier toch echt even met de boot (maakt niet uit welke)overheen moet gaan.

Punt 2: Rialtobrug, de verbinding tussen de twee grote delen van de stad. Deze brug is groots opgebouwd en voorzien van diverse winkeltjes. Het is er overigens ook zo druk dat je hier niet gezellig kan staan met je partner. Maar het uitzicht over het kanaal is adembenemend! En dat zorgt er dan ook voor dat iedereen hier een foto of een filmpje aan het maken/schieten is.

Punt 3: San Marco Plein, zoals ik al melde is dit plein de toegangspoort tot de stad. Met de vele cafe’s is het er uiteraad erg druk maar denk goed na waar je gaat zitten. Een drankje kost hier al gauw 5 euro voor een kopje koffie excl toeslagen voor het zitten op het terras met live muziek. Veel beter kan je binnen aan de bar staan daar kost het zelfde kopje koffie een redelijke prijs van 2,50.

Punt 4: Dogenpaleis, we zijn hier niet naar binnen gegaan ivm de grote rij, maar je kan hier verschillende zaken zien die wij dus niet bekenen hebben 🙂 Maar het is ook meer een religieuze aangelegenheid.

Punt 5: De Campanile, een toren die eruit ziet alsof deze honderde jaren oud is maar dat iin feite niet is omdat deze in 1912 opnieuw is hergebouwd nadat deze is ingestort. Ook hier zijn we niet ingegaan ivm de enorme rij en je moet er betalen.

Punt 6: San Giorgio Maggiore, dit is de kerk tegenover het Dogenpaleis en het San Marco plein. In deze kerk zit een toren die het beste uitzicht over de stad geeft. En de rij is niet aanwezig, wel moet je 5 euro betalen om naar boven te mogen met de lift. Lopen is niet mogelijk dus dat wordt dan maar betalen. Iig is het uitzicht betoverend!

Hoe kan je jezelf het beste verplaatsen door de stad? Allereerst zou ik je willen aanraden om de route van het bus station naar San Marco plein lopenend te doen. Daar dan vervolgens rustig een drankje te drinken bij het Dogenpaleis aan de waterkant. Koop hier een waterbuskaart(verkrijgbaar in oa 12, 24 en 48 uurs kaarten) wij hebben een 48 uurskaart genomen en hiervoor waren wij 50 euro kwijt voor 2 personen. Als we dit omrekende naar enkeltjes betekend dit voor ons een voordeel want elke individuele rit kost je 7,5 met de waterbus. Neem 4x de bus en je hebt je geld er alweer uit. Met de waterbus kom je overal en met een beetje geluk kan je op het dek in de zon zitten. Neem in iedergeval een bus die de hele route doet buitenlangs en door Canal Grande, zo krijg je het meeste mee en proef je echt de sfeer.

Naast de waterbus, is mijn enige andere advies, neem de eerste de beste zijstraat van de bezienswaardigheden en blijf lopen tot dat je door verlaten straatjes loopt en waar de echte pure sfeer hangt. Zoek de verlaten pleinen en bruggetjes op, het is echt de moeite waard. Kies dan een restaurant uit om je voeten te laten rusten en heerlijk te gaan eten en drinken!

Venetië, de stad van de liefde en we zijn er verliefd op geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *