Lago Maggiore naar Orvieto

Geplaatst op

Het is vandaag maandag 10 – augustus en vandaag moeten we vroeg op pad er wacht ons weer een fikse autorit naar Orvieto toe, een kleine 600 kilometer al met al. Hier zouden we pas rond 20:30 aankomen want na een lange route via de tolwegen tot voorbij Florence, ja ja we hebben alle plekken overgeslagen omdat we ze immers al eens gezien hebben.

Pienza

Ditmaal hebben we Pienza en Pitigliano aangedaan twee kleine dorpjes met een bijzondere sfeer welke vergelijkbaar is met Sienna, Volterra en San Gimignano. Klein maar o zo fijn om lekker door heen te wandelen! Zeker een aanrader mocht je ooit in de buurt komen.

Pienza vanaf een afstandje
Pitigliano

Orvieto verblijf en eten

Orvieto is een leuk dorp met een prachtige Duomo in zwart witte strepen. En we hebben het geluk dat we een hotelletje hebben kunnen vinden op slechts enkele passen afstand van deze indrukwekkende Duomo. Het is al laat en we hebben nog wel wat trek dus we gaan opzoek naar wat te eten. Als avondeten zijn we afgestapt van de pizza’s, voor mij (Maico) was dat niet zo’n best idee met het gerecht Trippa ala Romana.

Hoe kan ik Trippa ala Romana het beste beschrijven… Het komt er op neer dat dit alle vlees overblijfselen zijn van het geslachte dier. Denk dan vooral aan de maag en darmen tot en met de rectum aan toe… Als ik dat van te voren wist had ik absoluut wat anders besteld. Maar goed ik heb dapper doorgegeten, want ik kwam halverwege de maaltijd pas achter bovenstaande omschrijving, tot ik er echt klaar mee was wat dus niet heel erg lang meer duurde. Bianca haar maaltijd was een stuk beter weg te krijgen😊. Laten we het houden op een bijzondere avondmaaltijd. Na het eten nog een beetje door de straatjes gewandeld en toen was het bedtijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *