Knysna naar Oudtshoorn ( Bianca haar aller beste dag!)

Geplaatst op

Oudshoorn_600

Deze dag was helemaal top! Alles wat we wouden doen hebben we gedaan!

Echt een top dag en als ik Bianca hier naast me zie genieten is het haar beste dag tot nu toe.

Nou ik zou maar beginnen bij het begin. Toen we vanmorgen opstonden was het nog spannend of de walvissen toch van half 10 zou doorgaan maar we hadden goede hoop! Na een belletje om 8 uur kwam het verlossende woord; de trip gaat door! Nou dat is dan een goed begin van de dag en we zouden nog tijd over hebben om van Oudtshoorn te kunnen zien. Tijdens de tocht zijn we 2 walvissen tegen gekomen waarvan we meer dan een half uur van konden genieten echt heel bijzonder! Ze zijn zo groot dat we ze niet in 1 stuk hebben kunnen zien alleen maar een stuk van de kop en toen die onderwater ging konden we een stuk van de rug zien en dat ging door t/m de staart. Na deze ervaring zijn we door gevaren naar een Robben colonie dat waren er een hoop en die beestjes zijn me toch nieuwschierig! Heel erg leuk!

Eenmaal terug op het stand zijn we nogmaals het vage winkeltje van gisteren ingegaan want Bianca moest nog wat hebben. Ook hier zijn we in geslaagd, joepie!

De reis naar oudtshoorn ging heel soepel en zonder klerenscheuren.
Hier in oudtshoorn aangekomen werden we aller vriendelijks onthaald door de eigenaar van deze lodge, hiervan had Bianca nog voor we hier aankwamen het idee dat we weer in een hut zouden slapen zoals zoveel avonden deze reis maar tot haar genoegen zijn we aangekomen bij een heus 4 sterren huis waarbij de eigenaar alles tot in de puntjes heeft georganiseerd. Helemaal goed en waar. Na onze bestelling voor het avond eten te hebben door gegeven (voor mij struisvogel en Bianca de
kip) zijn we weer vertrokken naar de struisvogelfarm waarbij we wat in-site information kregen over het grootste export product van de omgeving. Hier heeft Bianca nog op een struisvogel gezeten. Na deze leuke en spannende ervaring zijn we doorgereden naar 1 van de 5 top beste natuurbescherminginstitute van de wereld. Hier hebben ze een cheeta fokprogramma en nog wat andere fokprogramma’s met andere dieren waarbij ze veel succes hebben. Het enige wat open is voor het publiek is een soort dierentuin waarbij ze alle diersoorten die ze hebben en waarmee de wat doen laten zien om meer bewustwording te krijgen bij het publiek. Hier hebben we nog een encouter gehad met 2 cheeta’s dit koste wat extra maar dat zou  weer naar het fokprogramma gaan dus wen goed doel. Maar oh mijn god wat ongelovelijk kicken om het snelste dier op aarde te mogen aaien en het beest ging nog spinnen als een kat ook. Dit is samen met het aaien van een olifan, orca en een  belugawale en in Bianca haar geval ook een dolfijn tot 1 van de dingen die we nooit meer vergeten! Echt onvergetelijk in alle voren die je maar kan bedenken!
Het voelt wel ruwer aan dan je zou denken maar achter de oren zijn ze lekker zacht:-)

Eenmaal terug in het hotel stond voor mij het pilsje en voor Bianca haar wijntje al klaar en bij het nagenieten van de dag op de veranda zijn we tot de conclusie gekomen dat we toch maar mensen zijn die heel erg boffen in het leven dat we dit kunnen en willen doen, dat is een geluk wat we niet voor lief nemen.

Al met al een geweldige dag en hopelijk krijgen we er nog een aantal in dit land!

herman en joke zei

zeg geweldig voor jullie beiden dat het gelukt is mooi
mooi werk die walvissen hebbenwij ook gedaan maar niet veel gezien toen
dus jullie hebben geluk gehad mooi is dat
maar jullie durfen nog al om op een struisvogel tezitten
maar wat genieten jullie zeg fijn is dat
als je weer thuis bent dan genieten jullie nog meer
vooral als je de foto,s weer zien
de groetjes herman en joke
24 september 2009 21:43
Anoniem zei
Goede morgen ook weer wakker
Wat een geweldige dag zo te horen en ben toch blij dat jullie wens in vervulling is gegaan wie gaat er nou op eenstruisvogel zitten leuk hoor had ik wel graag even willen zien.Nog een fijne dag toegewenst.
veel liefs van je paps en mams
25 september 2009 06:18
Anoniem zei
Hey mensjes,Zo te zien zijn jullie nog erg aan het genieten van jullie reis en maken jullie elke dag wel weer wat moois mee.
Aan de fotoos te zien is het een reis die je niet vaak mee maakt.
Hoe smaakte de struisvogel dan ?
En bianca zal wel blij zijn geweest met haar wijntje ofniet hahahaha.
Waar gaan jullie nog meer heen nu dan…Gr Erwin en Else

25 september 2009 17:36
Anoniem zei
Goeden avond
ik ben weer thuis na een dag met 2 oud collega s op stap te zijn geweest.
Dus gelijk maar even achter de computer en kijken of er weer wat nieuws.We blijven nieuwsgierig naarnwatnjullie alsmaar beleven iIk wens jullie een prettige avond en slaap lekker Groetjes pa en ma
25 september 2009 18:44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *