Kangaroo Island

Geplaatst op

image

Dag 1: na een lange tocht van Keith naar Cape Jarvis zijn we aangekomen op Kangaroo Island. Zoals altijd hebben we direct navraag gedaan bij de I site, waar weinig hulp vandaan kwam deze keer. Het is een eiland waar zoals je mag verwachten veel wild life zit, zo hebben we schapen, koeien, honden en mensen gezien… Nee hoor we hebben uiteraard ook de locale kangoeroe’s al gezien en we mochten genieten van een groepje dolfijnen direct langs de kust. 

Dag 2: we slapen in een huisje die veel te groot is voor ons tweetjes en welke geplaatst is boven op een heuvel zonder enige voorzieningen wat dan ook, zoals een winkeltje in de buurt.  Maar het uitzicht met de zonsopgang is echt schitterend je ziet de kleurenpracht je tegemoet komen in de ochtend, en in de avond is het huisje omringd door kangoeroe’s en andere buideldieren, naast de muggen, spinnen en insecten.
Vandaag gaan we kijken of we het zuidelijke deel van het eiland kunnen bezichtigen,  dit betekent dat we diverse natuurparken moeten afgaan, maar er zijn hier als het goed is veel seals, pinguïns en Koala’s. Ik ben benieuwd wat we gaan zien.

Het is ondertussen dag 3 maar vandaag is er niet veel gezien wat noemenswaardig is om hier te noemen. We zijn over de noordzijde van het eiland gereden, de uitzichten waren best mooi en doen het meest denken aan Nieuw Zeeland, veel heuvels en groen aangevuld met schapen.

image

Okay dan maar even terug naar gisteren,  het was gisteren een enorm mooie dag. We zijn eerst begonnen bij Seal beach cafe met een scone jam en boter en voor Bianca een muffin. Hiervandaan was het nog maar een klein stukje rijden naar Seal beach, dit is een nationaal park aan zee waar 1000 furry seals wonen en ze waren daar aan het jongen. Het is niet de bedoeling dat je er heel erg dicht bij komt, maar soms komen de seals naar jou toe. We hadden deze keer geluk en na een behoorlijke algemene schitterende ervaring met seals op 10 meter afstand (grote seals) kwam er een jonkie op de terugweg naar onze groep van 8 toe. Het jonkie was heel erg nieuwsgierig en kwam nagenoeg op onze voeten zitten. Wij zijn zelf erg van natuur behoud maar willen het wel op een verantwoorde manier ervaren,  nou dit was erg dichtbij maar absoluut schitterend!!!

Vanuit deze ervaring zijn we naar de Arch gegaan, deze was aan het einde van het eiland en daarvoor moesten we een uurtje rijden. Bij de arch zit ook een seal colonie maar dit zijn Nieuw Zeeland seals een stukje kleiner dan de Australische soort en een andere neus maar goed dit weten we ook alleen maar doordat we het gelezen hebben :-). We waren er halve wege de dag en daardoor was het niet heel erg goed fotograferen maar de ruige zee maakte dit gemis meer dan goed. 
Vlakbij deze arch staat een vuurtoren waar we niet naar binnen zijn gegaan. Iets verderop is er een afslag die naar de remarkable rocks gaan een serie uitgesleten stenen op het einde van een klif. Beide zijn een must see als je hier bent.

image

Ga ook even kijken bij Little Sahara een duinen formatie vlak bij seal beach hier is parel wit zand zoals ook in de echte Sahara, zoals je kan lezen hebben we gisteren een voortreffelijke dag gehad met veel foto en geniet momenten.

Bekijk de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *